POTRESNA ISPOVEST KANTERA: Turci iz NBA lige me ignorišu, plaše se da ih vlast ne vidi kako pričaju sa mnom!

Autor:

Sport

19.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Boston Seltiksa Enes Kanter poznat je kao veliki protivnik režima Tajipa Redžepa Erdogana, zbog čega je u nemilosti turskih vlasti, a u podkastu Bila Simonsa govorio je o tome kako se prema njemu ponašaju drugi turski košarkaši – bivši saigrači iz turske reprezentacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enes Kanter i Nikola Jokić

- Ono što me najviše boli je način na koji se drugi turski igrači u NBA odnose prema meni – Ersan Iljasova igra u Milvokiju, Džedi Osman u Klivlendu, a Furkan Korkmaz u Filadelfiji. Kada god igramo jedni protiv drugih, oni mi ne govore ni reč. Ja pokušavam da započne razgovor sa njima, pitam ih kako su, šta rade... Ne odgovaraju mi jer se plaše da će ih turska vlast videti kako razgovaraju sa mnom. Pokušavam nekada da pokrijem usta dok im se obraćam, ali oni samo okrenu glavu - izjavio je Enes Kanter, koji je veliki pristalica poketa Fetulaha Gulena – organizacije koju turske vlaste optužuju za pokušaj vojnog puča 2016. godine.

Kanter je na poternici turskih vlasti, a zbog veoma oštrih kritika prema vladajućem režimu Kanter je izgubio kontakt sa svojom porodicom.

- Naročito mi je žao zbog Ersana – mi smo igrali zajedno u Oklahomi, a Furkan i Džedi su igrali sa mojim bratom Keremom Kanterom u mlađim selekcijama. Oni se jako plaše i ja ih razumem. Jednoga dana kada se ovaj režim promeni, oni će takođe promeniti mišljenje. Ja sam uvek bio ponosan na to što sam Turčin i predstavljam Tursku, a sada me moja zemlja zove teroristom - rekao je turski centar.

Kanter je u NBA od od 2011. godine, a nastupao je za Jutu, Oklahoma Siti, Njujork i Portland, pre nego što je pred start prekinute sezone obukao zeleni dres Boston Seltiksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading