KLUB IZ HUMSKE BEZ DUGOROČNOG REŠENJA NA KLUPI: Duletovo prokletstvo - Partizan menja trenere kao na traci!

Autor: Marija Stefanović

Sport

09.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 2015. godine, kada je Vujošević napustio klub, crno-beli promenili pet stratega i nijedan nije spojio ni dve sezone u klubu

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

Košarkaški klub Partizan nema sreće sa trenerima nakon Duška Vujoševića, čiji odlazak kao da je ukleo klupu crno-belih! Legendi Partizana je otkaz uručen 2015. godine, a od tada se treneri u Humskoj smenjuju kao na traci i nijedan nije uspeo da ostane dve sezone u klubu.

Prethodno je Dule, u svom drugom mandatu u klubu, vodio tim od 2012. do 2015. godine. Na klupi crno-belih su u proteklih pet godina sedeli Petar Božić, Aleksandar Džikić, Miroslav Nikolić, Nenad Čanak, a poslednji koji je otišao je Andrea Trinkijeri. Njega će zameniti Vlada Ščepanović, a upravi kluba ostaje samo da se nada da će to biti dugoročno rešenje.

STVORIO KULT

Legenda Partizana Goran Grbović smatra da je Duško Vujošević postavio kult, koji se teško može nadmašiti.

- Znate kako, svaki trener koji je došao posle Duleta je nagazio na pravo minsko polje. Dule je imao neku viziju i stvorio je kult. Pravio je dobre rezultate i navijači ga obožavaju. Nikome posle njega nije lako da se nosi s tim. Vujošević je dobro znao šta i kako treba da se radi i nikom nije dozvolio da se meša. On je bio veoma stručan i imao je sistem koji je odlično funkcionisao - objašnjava Grbović.

On tvrdi da treneri koji su dolazili posle Vujoševića nisu imali slobodu da rade kako žele.

Nikolić: Nekada je bila čast voditi Partizan, a poslednjih godina ljudi beže od crno-belih

- Nakon Vujoševićevog odlaska napravljen je hirurški rez, na neki način. Dovođeni su treneri koji nemaju iskustva, koji su tek počinjali da grade karijere. To je dovelo do toga da potrošimo neke legende. Takođe, neki iskusniji su imali i opstrukcije na klupi jer svi misle da mogu da vode tim i mešali su se trenerima u posao. Niko nije mogao da postavi neki kvalitetan sistem, pa čak ni Andrea Trinkijeri. On je imao dobre rezultate, ali ne i stabilan sistem - tvrdi Grbović.

ODBILI KLUB

Jedan od trenera koji je došao posle Vujoševića je i Miroslav Nikolić. On je crno-bele vodio samo šest meseci i zbog slabijih rezultata je napustio klub na pola sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Nikolić

- Ja sam došao da pomognem klubu, ništa više. Rečeno mi je da je cilj da se prave mladi igrači kako bi se klub stabilizovao, a ne da se juri rezultat. Na kraju nije ispalo tako i ja sam se povukao - objašnjava Nikolić.

Legendarni stručnjak se nada da će se situacija u Partizanu srediti i da će crno-beli naći trenera na duge staze.

- Partizan nije više ono što je bio, to nije isti klub. Svašta se desilo poslednjih godina. Nekada je bila čast voditi crno-bele, a sad to izgleda nije slučaj. Svi beže. Dosta trenera je odbilo da vodi klub iz Humske, žao mi je što to tako - zaključuje Nikolić.

TRENERI PARTIZANA POSLE VUJOŠEVIĆA

Petar Božić 2015-2016.

Aleksandar Džikić 2016-2017.

Miroslav Nikolić 2017

Nenad Čanak 2017-2018.

Andrea Trinkijeri 2018-2020.

Vlado Šćepanović 2020 -?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading