KAKO ĆE REAGOVATI VEČITI? Velika novina u ABA ligi!

Autor:

Sport

08.07.2020

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru ABA lige osnovana je Unija igrača sa ciljem da se unapredi njihov položaj i na efikasan način zaštite prava koja im pripadaju.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron i Ognjen Jaramaz

Sedište unije pod nazivom VOICE, kao neprofitne organizacije, biće u Beogradu, a osnivači su Rade Zagorac i Nenad Miljenović.

Plan je da se preduzimaju aktivnosti koje će za cilj imati unapređenje statusa igrača, organizovanje seminara i drugih edukativnih sadržaja na kojima će se promovisati sportske vrednosti, kao i značaj i potrebe zaštite statusa igrača, a Unija igrača ABA lige u tom pogledu aktivno će sarađivati sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama.

Udruženje košarkaša ABA lige imaće generalnog menadžera, Skupštinu i Bord koji će činiti predstavnici, odnosno igrači svih klubova koji učestvuju u ABA ligi.

Zanimljivo je istaći da Asocijacija košarkaša NBA lige (NBPA) postoji još od 1954. godine i da je to bilo prvo udruženje takve vrste među američkim profesionalnim sportistima, a Unija igrača Evrolige osnovana je 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading