NAŠI KOŠARKAŠI OČAJNI: Kako da igramo Evroligu, pa onda sutra za Srbiju?

Autor: sport.blic.rs

Sport

21.10.2017

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Unikahe Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli izjavili su da ne znaju da li će moći da igraju za Srbiju u kvalifikacijama za SP

RepublikaFoto: Starsport
Ko će igrati za Srbiju u kvalifikacijama za SP 2019?

Evroliga i FIBA nisu uspeli da se dogovore oko termina utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Ovi mečevi biće odigrani u novembru.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak od 35 igrača za novembarske kvalifikacije.

- Nemam ideju kako će biti. Za sada nisam pričao o tome ni sa kim, ni iz kluba, ni iz reprezentacije. Situacija je komplikovana i veoma teška. Recimo, u četvrtak treba da igramo Evroligu, a u petak za reprezentaciju. Kako to da uradimo? Igranje za nacionalni tim je čast i veoma važna stvar, ali Unikaha me plaća i ove sezone treba da odigram mnogo utakmica za nju - rekao je Nedović za portal "Eurohoops".

Slično je poručio i Milosavljević.

- Iskreno, ne znam šta ću uraditi, a verujem da ne zna ni većina igrača. Klub nas plaća da igramo za njega i to je naš posao. Sezona je i bez ovoga bila dovoljno naporna. Vidite i sami da se igrači stalno povređuju, jer nemamo vremena za odmor. Igramo za reprezentaciju preko leta, a onda sledi duga sezona. Nikoga nije briga za to. Ja sam ponosan što sam na spisku selektora Srbije i želim da se borim za svoju zemlju. Nalazimo se usred sukoba. Mislim da će za sledeću sezonu morati da postignu nekakav dogovor - naglasio je Milosavljević.

 

Posle dužeg vremena je na spisku nacionalnog tima i centar Dejan Musli.

- FIBA i Evroliga moraju ovo da reše. Nema košarke bez igrača i zato treba da urade ono što je najbolje za nas i za sport. Na spisku sam reprezentacije posle dugo vremena. Srećan sam zbog toga, ali to još nije ni konačno, to je lista od 35 igrača. Raspored koji imam sa Unikahom je lud i svima nam je teško - poručio je Musli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading