Otkrivamo ko je prvi pik za naslednika Trinkijerija: Partizan bi Zvezdana za trenera!

Autor:

Sport

02.07.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava KK Partizan na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem stupila u kontakt sa doskorašnjim trenerom Asvela Mitrovićem

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Mitrović

Italijan Andrea Trinkijeri već je ružna prošlost Partizana, ali crno-beli su već naciljali novog trenera sa evroligaškim pedigreom. Kako saznaje Srpski telegraf, reč je o Zvezdanu Mitroviću (50), doskorašnjem treneru Asvela i bivšem selektoru Crne Gore. Rukovodstvo Partizana na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem stupilo je u kontakt sa iskusnim stručnjakom, koji se više od polovine života bavi trenerskim poslom.

U korenu Mitrovićevog imena je ime ljutog rivala Crvene zvezde, ali to ne bi trebalo da zbuni navijače crno-belih s obzirom na to da je Mitrović veliki partizanovac.

NAJBOLJE REŠENJE

Podgoričanin, koji je u trenerske vode uplovio davne 1992. godine (Partizan je tad postao prvak Evrope), jednostavno je najbolje rešenje koje u ovom trenutku postoji na tržištu. Daleko bi manje koštao od prethodnika Andree Trinkijerija i trenutno nema klub jer se na neshvatljiv način rastao sa francuskim Asvelom.

Terzić: Tamo sve može, pa i da ih vodi Zvezdan

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić svojevremeno je ispričao da je ime dobio po klubu sa Marakane jer su mu i roditelji bili zvezdaši, a njegov otac rođenje sina slavio je u kafani punoj navijača crveno-belih. Zbog toga smo Terzića pitali može li neko ko se zove Zvezdan da vodi Partizan.

- Moram da priznam da ne znam ko je Zvezdan Mitrović. Tamo u Partizanu je sve moguće, njima ništa ne smeta. Njima je kapiten Vladimir Stojković, koji je branio u Crvenoj zvezdi - izjavio je Terzić.

Mitrović je smenjen 21. maja, ispostaviće se zbog nepotizma vlasnika kluba iz Vilerbana - legendarnog francuskog košarkaša Tonija Parkera. Naime, bivši as San Antonija na klupu je postavio svog brata Ti Džeja Parkera. Kao obrazloženje za takav potez nije naveo sportske razloge već činjenicu da je Mitrović imao veliki broj isključenja i tehničkih grešaka. U aktuelnoj sezoni, prekinutoj zbog koronavirusa, Asvel je sa Mitrovićem imao 10 pobeda u Evroligi i zauzimao prvo mesto u francuskom šampionatu. U prethodnoj je igrao četvrtfinale Evrokupa i osvojio duplu krunu, pa je jasno da problem nije u rezultatima i igri.

PRESAVIO TABAK

Nije se završilo na tome, Zvezdan je presavio tabak i tužio Asvel zbog otkaza, a spor nije mogla da reši Evroliga, pa će konačnu odluku oko obeštećenja doneti francuski sud. Pored Partizana, za Mitrovićeve usluge zainteresovan je i njegov bivši klub Monako. Crnogorac je na klupi tima iz Kneževine sedeo od 2015. do 2018. godine i tada je u dva navrata bio proglašen za trenera godine u Francuskoj. Uspešan je bio i kao selektor Crne Gore, pošto je nacionalni tim odveo na Mundobasket u Kini. Ukoliko ne uspe da privoli Mitrovića da pređe u Humsku, uprava Partizana okrenuće se Vladi Šćepanoviću (bio Trinkijerijev pomoćnik) ili Vladi Andriću, dugogodišnjem pomoćniku Željka Obradovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading