Zašto je Jaka Blažič odjavio Zvezdu i Virtus?

Autor:

Sport

29.06.2020

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je bilo nagovešteno da će Jaka Blažič ovog leta da se vrati u Crvenu zvezdu, to se nije dogodilo. Kapiten i lider Cedevita Olimpije ostao je u Ljubljani i predvodiće slovenački tim i sledeće sezone, što je ozvaničeno kada je potpisao novi ugovor.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Jaka Blažič

U razgovoru o svojim izborima, nekadašnji igrač Zvezde bio je upitan da li su ga zvali crveno-beli.

- Neki klubovi su pokazali interesovanje, bilo je i nekih ponuda, ali na kraju sam se opredelio za Olimpiju i siguran sam da je to bila i prava odluka- izjavio je on za RTV Slovenija.

Tokom prošle sezone postojala je realna šansa da ode u Virtus na poziv Aleksandra Saše Đorđevića. Međutim...

- Virtus je tada zaista imao želju da me dovede, ali imao sam ugovor sa Olimpijom. Nismo se dogovorili. Ko zna zašto je to dobro. Na kraju se takođe videlo da je odluka bila ispravna, posebno s obzirom na situaciju koja je usledila širom sveta- rekao je Blažič.

Više informacija iz rubrike košarka pročitajte ovde.

Jako važan razlog njegovog ostanka u Ljubljani je dolazak trenera Jurice Golemca prošlog januara.

- Mogu da kažem da je on veoma kvalitetan trener, koji tačno zna šta želi od svojih igrača. Ono što će vam reći, to morate da ispunite. Mislim da je jedini način da ostvarimo rezultat ako svaki igrač u timu zna šta trener želi od njega i sledi to što mu govori. Stvarno mi se to sviđa u vezi s njim. On je jedan od razloga zašto sam uopšte ostao u Ljubljani- dodao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading