Alen Smailagić o NBA zvezdama i oni o njemu: Kari me psovao na srpskom!

Autor:

Sport

24.06.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alen Smailagić, budući NBA as, košarkaš Golden stejta posetio je Srpski telegraf i tokom razgovora ispričao anegdote koje pamti sa zvezdama najbolje košarkaške lige na svetu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Alen Smailagić u našoj redakciji se opustio kao kod kuće

Kompletan intervju sa mladim Srbinom koji je preko beogradskog naselja Kotež stigao do NBA lige i dresa Golden stejta možete pročitati OVDE.

* Kari me psovao na srpskom

- Neću nikada zaboraviti dolazak u Golden stejt i prvi kontakt sa Stefom Karijem. Kad je čuo odakle sam, odmah me je opsovao na srpskom. Rekao mi je svašta, zbunio me je, nisam bio spreman za to. Posle sam shvatio da i Drejmon Grin i Klej Tompson znaju da psuju na našem jeziku. Ali znam odakle im to, pre mene su u klubu bili Ognjen Kuzmić i Nemanja Nedović. Oni su ih od srpskog jezika naučili samo psovke, bili su upućeni, a ja sam ih samo nadogradio (smeh).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stef Kari

* Jokić kaže da sam agresivan

- Kad smo igrali protiv Denvera, nisam hteo da prilazim Nikoli Jokiću. On zvezda, a ja samo običan ruki, koji je daleko od njega. Prišao je on meni, rekao mi da me prati, da imam dobre predispozicije. Pohvalio je to što igram agresivno i rekao mi da samo nastavim tako i da je NBA liga moja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

* Bjelica me puštao na skoku

- Nemanja Bjelica je odličan momak. Kada sam igrao protiv Sakramenta, prilazi mi Profesor (nadimak košarkaša Kingsa) i kaže da idem da uzmem skok, da on neće da skače. Rekoh: "Brate, ne radi mi to, osećam se glupo".

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanja Bjelica

* Grin me zove svaki dan

- Drejmond me stalno zove u provod, on je neverovatan lik van terena. Međutim, ja neću da idem sa njim iz poštovanja prema njemu. On 30 godina i deset sezona u NBA, a ja klinac. Obećao sam mu da kad se dokažem i kad potpišem novi ugovor, onda idemo u provod i ja sve plaćam. Evo i sad se čujemo svaki dan, pita me kako su moji, je l' treniram.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Drejmond Grin

* Ne pitajte šta sam rekao Dejvisu

- Najveću neprijatnost u NBA sam imao kad sam se pokačio sa Entonijem Dejvisom. Imali smo mali "treš-tok" u duelima. Ne smem da vam kažem šta sam mu sve rekao, to sam prvo naučio na engleskom (smeh). Posle meča nije hteo da mi pruži ruku. Drejmond Grin ga je pitao je l' ga je sramota kad je uspeo da ga iznervira dečko od 19 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Dejvis u duelu sa Nikolom Jokićem

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading