Bivši trener Zvezde bez dlake na jeziku: Stranci ubijaju domaću košarku, ako se ugasi ABA liga, u problemu smo

Autor:

Sport

18.06.2020

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zmago Sagadin, poznati slovenački trener, jedno vreme šef struke Crvene zvezde i jedan od osnivača ABA lige za slovenačke medije je između ostalog govorio o opstanku regionalnog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa "večitog" derbija

- Crvena zvezda će i u novoj sezoni ostati u Evroligi, što je razljutilo Partizan i Budućnost. Čini se da ponovo kuva u balkanskom sportskom kotlu, možda čak i ključa. Ako Partizan nešto podrži, Crvena zvezda je protiv toga. Ako se dva beogradska kluba možda ujedine, Budućnost se protivi. Kada smo 2000. godine postavili ovo takmičenje, bilo je presudno da ga pokrenemo iz Slovenije kako bismo izbegli političke i nacionalne tenzije. Mi nismo bili opterećeni razdorima. Naš jedini motiv bio je stvaranje kvalitetne lige koja će proizvoditi izuzetne igrače koji će ići u Evroligu i NBA. Činjenica da smo bili najbolja produkcijska liga, priznala je i NBA - rekao je Zmago Sagadin.

RepublikaFoto: Starsport
Zmago Sagadin

Potom je dodao nešto i o budućnosti ABA lige:

- Ako se liga raspadne, svi bi trebalo da budu svesni posledica – već gubimo kontakt s Evropom, jedva smo negde u drugoj evropskoj ligi po kvalitetu, onda ne bismo ni to bili! Besmisleno je imati državna prvenstva u malim zemljama jer nije moguće raditi produktivno. Međutim, možda je trenutna situacija prilika za čišćenje stranih legija koje ubijaju proizvodnju na ovom području. Nije normalno imati sedam stranaca u klubu - zaključio je slovenački stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading