Mornar zbog Evrokupa istupa iz ABA lige!?

Autor:

Sport

15.06.2020

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski košarkaški klub Mornar iz Bara je ostao bez učešća u Evrokupu, a povodom toga se oglasio i predsednik kluba, Đorđije Pavićević.

RepublikaFoto: Photo: Mornar/Media Pro
Detalj sa utakmice Mornar - Crvena zvezda u Baru

Evrokup je obelodanio ko će igrati u Evrokupu i na spisku timova iz ABA lige nema Mornara iz Bara.

Pored Partizana, ABA ligu će u Evrokupu predstavljati Budućnost i Cedevita Olimpija.

- Odluka je sramotna. Da je bord Evrokupa doneo odluku kao što je to uradila Evroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo ništa komentarisali, ali ovako, jedina reč je sramota. Podsećam da smo uz Partizan i Budućnost jedini bili za nastavak takmičenja, da smo formirali ekipu za završnicu prošle i narednu sezonu. Pored toga u trenutku prekida na parketu smo izborili mesto u polufinale plej-ofa, a samim tim i u Evrokupu. Ono što mogu da garantujem u ovom trenutku, da smo mi kojim slučajem na mestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mesto u Evrokupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu, a to je u ovom slučaju Mornar iz Bara. Logično je da ćemo u periodu koji sledi preispitati naše učešće u ABA ligi jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha takmičenja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu. S obzirom da smo na parketu obezbedili mesto u Evrokupu, formirali smo tim za pomenuto takmičenje, nismo aplicirali za FIBA takmičenja. Ponavljam još jednom, odluka je blago rečeno sramotna - rekao je Đorđije Pavićević u izjavi za "Sportklub". 
RepublikaFoto: Starsport
Đorđije Pavićević

Naravno, nije još uvek sve izgubljeno za Mornar pošto postoji šansa da Panatinaikos napusti Evroligu i u tom slučaju bi u to takmičenje najverovatnije otišao Virtus ili Partizan, pa bi se mesto u Evrokupu ispraznilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading