Košarkašice Srbije na pripremama na Zlatiboru

Autor:

Sport

15.06.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije stigla je danas na pripreme na Zlatiboru, prve posle pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: KSS
Pripreme na Zlatiboru

Selektorka Marina Maljković povela je dve grupe igračica – iskusnije, kojima želi da pruži mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga u sklopu priprema za naredno leto kada će, pored Olimpijskog turnira u Tokiju, na programu biti i Evropsko prvenstvo i mlađu grupu koja tek ulazi u dril reprezentacije i koja treba da bude nosilac seniorskog tima u bliskoj budućnosti.

- Zlatibor je naša baza dugi niz godina. Tamo se zaista osećamo kao kod kuće i imamo najbolje moguće uslove za treniranje. Okolnosti su možda ovaj put drugaćije, jer ovog leta nemamo takmićenje, pa taj period želimo da iskoristimo za uigravanje, ali i za uvođenje mladih snaga u reprezentativni sistem. Očekuje nas 11 dana vrednog i napornog rada, posle koga i igračice pojedinačno, ali i mi kao tim, treba da izađemo kvalitetniji, jači i bolji - rekla je selektorka Maljković za sajt KSS.


Košarkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje su pomerene na jul 2021. godine. U međuvremenu, izabranice Marine Maljković očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kroz dva prozora – u novembru 2020. i februaru 2021.

U prve dve kvalifikacione utakmice prošlog novembra Srbija je slavila protiv Turske i Albanije, a u grupi je još i selekcija Litvanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading