Oko 50 košarkaša se protivi nastavku NBA lige!

Autor:

Sport

11.06.2020

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavila se nova linija razdvajanja za nastavak sezone u NBA ligi, pošto je određeni broj igrača odbio da nastupi za svoje timove u završnom činu šampionata koji je zakazan za 31. jul u Orlandu (Florida).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Kako relevantni američki mediji prenose, razlog takve odluke dolazi iz zabrinutosti zbog nemogućnosti napuštanja "Diznilenda" do kraja takmičenja, pandemije virusa korona koja je u Americi u punom jeku, kao i izbijanja protesta širom zemlje (povodom brutalnosti policije nad pripadnicima afroameričke zajednice) koji nikako nisu poželjni.

Mada još nije bilo zvaničnog pisma upućenog rukovodiocima Lige, navodi se da se u protekla 24 časa, oko 50 košarkaša (uglavnom iz timova koji nemaju šampionske ambicije) putem konferencijskog poziva, usprotivilo igranju.

U narednim danima bi trebalo da se iskristališe zvaničan dogovor dveju strana koji bi, po svemu sudeći, dozvoljavao timovima da pojedinci koji ne pristanu da igraju, dožive povredu ili su pozitivni na kovid 19, zamene novim igračem. Zamenjeni igrač tada ne bi imao pravo nastupa do okončanja sezone.

Izvršni direktori i treneri su, takođe, iskazali brigu oko toga kako će se košarkaši prilagoditi novom neprirodnom ambijentu magičnog sveta dečjih junaka i koliko će to uticati na njihov takmičarski nagon. Igračima koji su fizički roviti, biće dozvoljeno da zatraže nezavisni medicinski pregled na osnovu kojeg mogu biti izuzeti od igranja.

Takođe je poznato da će liga od 15. juna početi da zadržava 25 odsto plate svih igrača zbog kolektivnog dogovora, kojim će svim timovima biti plaćeno za otkazane utakmice. Igračima koji odluče da ne nastupe u Orlandu neće biti plaćeno, uopšte.

KALENDAR TAKMIČENJA

(tekuća i sledeća sezona)

Trening kamp: 9-11. jul

Sezona 2019/2020: 31. jul - 12. oktobar

Draft: 15. oktobar

Trening kamp za sezonu 2020/2021: 10. novembar

Početak sezone 2020/2021: 1. decembar

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading