Zvezda dobija novog trenera: U ponedeljak velika odluka, uskoro rastanak Dragana Šakote i crveno-belih!

Autor: Sport klub, Republika

Sport

07.06.2020

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde možda već ovog ponedeljka dobiju novog trenera. Za sada je jasno da će 8. juna biti okonačana saradnja sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Draganom Šakotom.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Kako saznaje "Sportklub" šampion ABA lige u ponedeljak će na konferenciji za štampu zakazanu za 13 časova saopštiti da je saradnja sa Draganom Šakotom završena posle nešto više od pola godine.

Za sada nije poznato da li će istog dana biti promovisan novi trener, Saša Obradović, ali je jasno da je dogovor sa legendom crveno-belih jako blizu pa nije isključena i opcija da crveno-beli u ponedeljak obavi i promociju novog šefa stručnog štaba.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Obradović

Draganu Šakoti ovo je bio drugi mandat u Crvenoj zvezdi, pošto je beogradske crveno-bele predvodio i od 2005. do 2007. godine.

Radio je i kao selektor Srbije i Crne Gore, a najveće uspehe u trenerskoj karijeri ostvario je u grčkim timovima - vodio je PAOK, Apolon iz Patre, Iraklis, Aris, AEK.

RepublikaFoto: Starsport
Andrija Gavrilović - Dragan Šakota - Milenko Topić

U trenutku prekida košarkaške sezone 2019/2020, Crvena zvezda se pod Šakotinim vođstvom nalazila na 14. poziciji u Evroligi sa skorom 11-17, dok je u ABA ligi bila na trećem mestu sa 14 pobeda i 7 poraza na jednu utakmicu od kraja regularne sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading