Šta se dogodilo sa Džordanom nakon Bulsa?

Autor:

Sport

02.06.2020

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je bio najavljivan kao dokumentarna serija o Čikago Bulsima u sezoni 1997./98., u kojoj su osvojili šestu titulu, konačni proizvod zapravo bila je priča o karijeri Majkla Džordana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Džordan

Mnogi zaboravljaju da pobednički šut preko Rasela za titulu 1998. nije poslednje što je Majkl pokazao na NBA parketima. Tri godine kasnije ponovo se vratio, ali ovaj put kao igrač Vašington Vizardsa, s kojima je odigrao još dve sezone pre trećeg i konačnog oproštaja 2003. kao 40-godišnjak.

 - On bi uzeo loptu, a mi nismo stajali sa strane i gledali - opisao je Popaj Džons prve treninge sa novim legendarnim saigračem u nedavnom razgovoru za Slam.

 - Na jednom treningu igrali smo zajedno, a ja sam sve živo pogađao. Onda je Majkl promenio strane i odlučio da me čuva. Do kraja treninga ne samo da nisam više davao koševe, nego nisam uspeo ni da šutiram. Pitao sam ga: Šta ti je? Pa mi smo saigrači, a ti si tako takmičarski nastrojen protiv mene? Ja sam igrač zadatka, a ti si najveći svih vremena. Odgovorio mi je da ovo nije ništa drugačije od sedme utakmice NBA finala - ispričao je Dejvis.

I kada je sezona počela, nastavio je tamo gde je stao tri godine ranije. U prvih mesec dana šest puta je ubacio barem 30 poena. 

 - Bilo mi je teško da igram protiv Čikaga. To je kao da igraš protiv rođaka, nisi toliko motivisan. Čikago je Čikago, Bulsi su Bulsi. Drago mi je što se ovo završilo - rekao je nakon utakmice.

Te sezone Džordan je ipak prikočio. Iako je odigrao sve 82 utakmice, imao je najslabiji prosek u karijeri od "samo" 20 koševa, a već je prihvatio Kobija Brajanta kao svog naslednika. Kobi je već za sobom imao tri titule sa Lejkersima, stilom igre neverovatno je podsećao na njega i stalno ga tražio savete kako bi mogao još više da napreduje. I Džordan mu je pomagao, ali ponos mu ni u 41. godini nije dopuštao da mu prizna da je bolji.

 - U Vašingtonu ga je pobedio, a zatim dodao: Možeš me kopirati, ali nikad nećeš biti kao ja. 

 - Zbog toga Kobi nije pričao sa ostatkom tima dve nedelje  Svi su znali šta će se dogoditi sledeći put kada bude igrao protiv Dćordana. Kada je Majkl došao u Los Anđeles, Kobi mu je strpao 55 poena - ispričao je Arenas.

Bio je to znak da je došlo vreme za konačni oproštaj. 

Nakon toga Džordan je nameravao da se vrati u ulogu predsednika košarkaških operacija koju je 2001. napustio kako bi se vratio na parket. Vlasnik kluba nije zaboravio koliko je Majkl bio katastrofalan u toj ulozi pa ga je na kraju otpustio.

Jordan je to protumačio kao izdajnički čin i rekao da se nikad ne bi vratio i zaigrao za Wizardse da je znao da će priča tako završiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading