(VIDEO) Džejlen Braun vozio 15 sati da bi predvodio protest!

Autor:

Sport

31.05.2020

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Bostona i reprezentativac SAD Džejlen Braun pridružio se masovnim protestima u Americi koji su počeli zbog ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu od strane policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejlen Braun

Braun je jedan od brojnih poznatih američkih sportista koji je digao glas protiv policijske torture koja je dovela do smrti tamnoputog čoveka.

Flojd je, da podsetimo, preminuo nakon što mu je jedan od policajaca, pošto što ga je uhapsio, nekoliko minuta gnječio vrat kolenom, od čega je ovaj izgubio vazduh i nedugo kasnije preminuo u bolnici.

Braun nije sedeo kod kuće, aktivno se uključio u proteste, čak je vozio 15 sati do Džordžije gde je sa megafonom u ruci predvodio reku ljudi u mirnim protestima na ulicama Atlante.

Džejlen Braun je i serijom "tvitova" izrazio revolt, bes i ogorčenost zbog nemilog događaja. Ubistvo Džordža Flojda nazvao je "terorističkim aktom"!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading