Obraćanje navijačima posle otkazivanja sezone: Ovo je najteže pismo koje sam ikada morao da napišem!

Autor:

Sport

26.05.2020

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu obratio se posle odluke o poništavanju sezone svim navijačima i ljubiteljima evropske košarke otvorenim pismom.

RepublikaFoto: Tanjug
Prvi čovek Evrolige

Otvoreno pismo navijačima prvog čoveka elitnog takmičenja prenosimo u celini:

- Dragi navijači,

Ovo je najteže pismo koje sam ikada morao da napišem.

Zbog pandemije koja uništava zajednice širom sveta, morali smo da otkažemo sezonu 2019/20 u Evroligi i Evrokupu.

To je izuzetno tužan trenutak za sve nas. Još je bolnije kada u obzir uzmemo činjenicu da je zahvaljujući vama ovo bila najuspešnija sezona u istoriji ovog takmičenja, u svim aspektima. Bili smo svedoci boljeg navijanja u našim dvoranama i videli smo koliko ste posvećeni svemu što radimo više nego ikada ranije. Na tome smo vam zahvalni. Vaša vera nas inspiriše da i dalje sve što radimo, radimo za naše najbolje navijače.

Postoje situacije i vremena kada se od organizacija zahteva da ostanu dosledne svojim verovanjima. Iznad bilo kojih drugih interesa, mi želimo da zaštitimo integritet naših takmičenja. Da bi se to ostvarilo, zdravlje i sigurnost svih onih koji su uključeni u stvaranje sjajnih utakmica moraju da budu na prvom mestu. Takve vrednosti su najvažnije, a čak i pod teškim okolnostima kao što su ove, uvek ćemo težiti da naši ciljevi budu iznad svega i da uvek budemo fokusirani na njih.

Izuzetno sam ponosan na to kako je cela košarkaška porodica Evrolige reagovala tokom ove krize. Naši igrači, treneri, klubovi, partneri su pokazali koliko su posvećeni našoj zajednici i košarci. Aplaudiram vam svima, kao i mnogim ljudima koji su bili u prvoj liniji odbrane od virusa. Zbog vas, dragi navijači, znamo da niko ne može da ostvari uspeh bez velike podrške. Videti zajednice širom sveta kako su ujedinjene tokom poslednja dva meseca, bilo je posebno dirljivo i podsetilo nas je na sve vrednosti koje delimo zajedničkom ljubavlju prema ovom sportu.

Otkako smo 12. marta prekinuli sezonu, ostali ste ujedinjeni i pokazali koliko želite da se košarka vrati. Tužni smo što zbog više sile ne možemo to da vam omogućimo. Ipak, u narednim mesecima, mi ćemo biti fokusirani na povratak na teren jači nego ikada za sezonu 2020/2021. I dalje ćemo osmišljavati načine kako da uživate u jedinstvenom košarkaškom brendu kroz sadržajnu ponudu na svim našim komunikacionim platformama.

Mi u Evroligi smo navijači u srcu, baš kao i vi. Jedva čekamo da ponovo vidimo igrače na terenu, najbolje akcije i što je najvažnije, da vas čujemo kako navijate. Uskoro ćemo svi zajedno ponovo uživati u tim trenucima.

Do tada, želim vam svima sve najbolje.

Topli pozdrav,

Đordi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading