Ratko Varda besan posle odluke Evrolige: Partizan je za dominaciju dobio samo srednji prst!

Autor:

Sport

25.05.2020

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda oštro je osudio odluku Evrolige da poništi postojeću sezonu i u narednoj omogući istim timovima da se takmičenje u elitnom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Ratko Varda u dresu Mege

Takva odluka ostavila je bez šanse Partizan da se vrati u elitu.

Crno-beli su imali veliku priliku da se kroz ABA ligu ili Evrokup domognu Evrolige (u oba takmičenja bili najbolji do prekida), ali će na jesen morati ponovo u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

- Možda će sad nekim ljudima biti jasno da je FIBA Federacija košarke, a ULEB privatni bankomat moćnika. Najbolja ekipa u ABA i ULEB kupu ne dobija apsolutno ništa osim jednog velikog srednjeg prsta. Iako je bio glavni kandidat za osvajanje i ABA i Evokupa. U Evroligi ima mesta za tim koji nikad nije osvojio nijedan trofej i koji postoji par godina - napisao je Ratko Varda na svom Instagramu i dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Ratko Varda

- I možda ću opet biti 'onaj bivši košarkaš' koji lupa gluposti jer mu je dosadno, ali ABA liga je cirkus, koji ne donosi apsolutno ništa, zbog kojeg domaća košarka ide u provaliju. Svaki sportista i svaka sportska ekipa bi trebalo da budu nagrađeni jer su bili najbolji te godine. Sad ćemo videti da li će MZT ili Borac Čačak ući u ABA ligu ili će i to da se poništi. Cirkus - istakao je nekadašnji košarkaš Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
straja

25.05.2020 19:49

Niti je partizan najbolji,niti je prvi...imalo je jos dosta da se igra!!! Nije mi jasno na osnovu cega su navijaci,igraci i ostali ocekivali da ce ONI da udju??!!!ako se ne igra do kraja.....koga bi oni izbacili ..CZ...ili mozda Efes...o da pretpostavljam....njima nije najkriljivlje sto oni nisu IZABRANI vec sto CZ nije izbacena!!!...a ta ista CZ vec vise godina je na ivici visegodisnjeg ugovora sa ligom!!!