Đordi Bertomeu otvoreno o statusu Partizana: Mnogi su dominirali u svojim ligama, ali ove sezone smo svi gubitnici!

Autor:

Sport

25.05.2020

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Evrolige su odlučili da sastav tog takmičenja u sezoni 2020/21 bude isti kao i u prethodnoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đordi Bertomeu (levo)

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, oglasio se na konferenciji za medije povodom odluke da se prekine sezone.

- Doneli smo najtežu moguću, i najtužniju moguću odluku u istoriji Evrolige. Ali ovo je najbolja odluka za sve učesnike, probali smo sve što je u našoj moći da nastavimo. Nikada nismo razmatrali promenu sistema i broja učesnika, što bi značajno menjalo format takmičenja. Smanjivanje broja učesnika ne reflektuje ono što Evroliga predstavlja - rekao je prvi čovek najelitnijeg evropskog takmičenja.

On je potvrdio da Evroliga i Evrokup neće imati šampiona.

- Već sada radimo na novoj sezoni, svi ćemo se vratiti jači. Niko ne razmišlja da napusti Evroligu zbog efekata koronavirusa, niko to nije pokazao ni na konferencijskom sastanku danas. Prerano je samo evaluirati ekonomske uticaje i efekte za sledeću sezonu. Radimo na strategiji, naročito kada su u pitanju ulaznice. Najveća briga igrača bilo je kratko vreme za pripreme, a mnogi su rekli da neće biti sposobni da prikažu igre kakve Evroliga zahteva - istakao je Bertomeu.

Bertomeu je rekao da je moguće da se sezona počne u narednom ciklusu tako što će neke zemlje imati publiku, a neke ne.

Bilo je reči i o nacionalnim i regionalnim šampionatima, što se posebno tiče Partizana, koji je dominirao u ABA ligi.

- Razumem da su neki timovi vodili u svojim šampionatima. Ali postoji i tim koji vodi u Evroligi, a ne znači da on zaslužuje da bude šampion. Ovaj koncept važi i u Evrokupu, probali smo da budemo konzistentni, razumem da postoje klubovi koji žele da učestvuju u Evroligi naredne godine, ponosan sam zbog njihove želje da budu deo Evrolige. Ali ljudi moraju da razumeju koliko je ova situacija bila izuzetak - podvukao je Španac.

RepublikaFoto: Tanjug

On je poručio i da je rano da se odluči hoće li Keln biti domaćin F4 naredne godine, što bi trebalo da bude kompenzacija za propalu organizaciju ovogodišnje završnice.

- Siguran sam da će naredna sezona biti najbolja ikada. Nema ovde situacije da je neka ekipa izgubila više od druge, svi smo izgubili ove godine zbog pandemije - zaključio je Đordi Bertomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading