Rakočević o drugoj ljubavi i tome kako je zavoleo hevi metal: Zbog mitova i religije sam navučen na Mejdene!

Autor:

Sport

23.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Rakočević (42) zavisnik je od hevi metal muzike i najveći fan Ajron mejdena u Srbiji! Nekadašnjem košarkaškom asu i potpredsedniku KSS priznanje je odala i slavna britanska grupa uvrstivši njega i njegovu ćerku Vesnu u planetarni magazin najvatrenijih poklonika njihove muzike.Ubojiti bek u razgovoru za Srpski telegraf objašnjava kako se pre 26 godina u engleskom gradiću Bat, gde je bio sa kadetskom reprezentacijom Jugoslavije, slučajno upoznao sa članovima grupe Ajron mejdena i kako je ta vrsta muzike uticala na njegov život.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

IGRA SUDBINE

- Nisam igrao jer sam slomio ruku, pa sam šetao po gradu. Došao sam u jednu muzičku prodavnicu da bih kupio audio-kasetu Metalike, ali me je nepoznati muškarac od tridesetak godina udario po ruci i pokazao da uzmem Ajron mejden. Kupio sam dve njihove kasete i odmah se zaludeo tom muzikom, koja mi je promenila život nabolje. Ta opsesija i strast traju i dan-danas. Ajron mejden sam zavoleo zbog bogatih, dubokoumnih, poučnih tekstova, u kojima se bave raznim životnim aspektima poput istorije, mitologije, ratovanja, religije... Primera radi, obradili su nestanak Maja i Asteka, kao i samoubistvo glumca Robina Vilijamsa - otkrio je Rakočević za naš list.

Ajron Mejdeni

Dok se aktivno bavio košarkom, Igor je po svetu sakupljao pobede, trofeje i medalje, dok je muzika bila propratna ljubav. Sada, kada je već sedam godina u košarkaškoj penziji, Rakočević ističe da konačno ima vremana da uživa u mnogobrojnim hobijima.

Međutim, dan ne može da zamisli bez pesama Ajron mejdena, grupe koju je uživo pratio na 30 koncerata širom sveta, uključujući i onaj u Čileu. Zato jedva čeka da prođe opasnost od korone kako bi opet mogao da putuje i sluša omiljeni bend u društvu prijatelja Bobana Savovića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

OPASNA KONKURENCIJA

- Iskreno, možda ja i nisam najveći fan Mejdena u Srbiji, možda je to Boban. On ih prati skoro čitavog života i ima čak 12 njihovih tetovaža na sebi, što je za svako poštovanje. Zato mislim da sam ja obožavalac benda broj dva u našoj zemlji, odmah iza njega. Dok ne bude novih nastupa, gruvaće Mejdenovi hitovi iz mojih kola i u stanu - zaključio je Igor.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
NAJVEĆI MEJDENOVCI... Igor sa prijateljem Bobanom

Igor: Imam vremena za sve

Igor Rakočević nam je rekao da svaki dan želi da iskoristi na što aktivniji način i da uživa u brojnim hobijima.

- Strast su mi odmalena pravljenje maketa aviona, tenkova, raznih figura, ali i video-igrice i stripovi. Odgovorno tvrdim da u Srbiji i regionu niko nema bogatiju kolekciju stripova Dilan Doga od mene. Obožavam i brze i moćne automobile, trenutno vozim nisan GTR. Treniram i borilačke veštine, konkretno brazilski džiju-džicu - rekao nam je trostruki najbolji strelac Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading