Ameri tvrde: Jokić nije "superstar", moraće da radi na jednoj stvari da bi bio u rangu Lebrona, Karija...

Autor:

Sport

19.05.2020

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su ga tokom prethodnih 5 sezona hvalili na sva usta, iako je prošle sezone bio uvršten u prvu idealnu petorku lige, a dvostruki je Ol-star učesnik, NBA analitičari Stiven Ej Smit, Maks Kelerman i Džej Vilijams smatraju da Nikola Jokić još ne spada u "creme de la creme" najjače košarkaške lige na svetu.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Jokić

U emisiji "First take" trojica analitičara su rangirali najbolje NBA igrače, pa su Nikolu Jokića stavili na 10. mesto. Međutim, usledilo je pitanje voditeljke da li je Srbin "superzvezda" u rangu Lebrona, Adetokumba, Stefa Karija...

- Veoma je blizu. Nekada kada ga gledam izgleda kao da nije motivisan kao superzvezda, ali je Jokić veoma potcenjen kao odbrambeni igrač, sjajan je asistent na svojoj poziciji. Razlog zašto su Nagetsi moćni je taj zašto što je on moćan - rekao je Maks Kelerman i dodao:

- Ali postoji razlika između ol-star košarkaša i superzvezde.

Odmah posle njega nadovezao se Ej Smit.

- Mislim da je Jokić zvezda. Veoma je produktivan, ali ga ne vidim još kao superzvezdu - rekao je Smit i dodao da ne vidi još Nagetse kao moćnu ekipu jer nisu igrali finale konferencije, niti NBA lige.

Džej Vilijams ističe da Jokić još mora da poradi na "glavi".

- Ako gledamo talenat veoma je blizu, ali na glavi ima još mnogo da radi. Mora da razume da bukvalno svako veče mora da bude na nivou i da kada nije sezona, da mora naporno da trenira.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading