Trinkijeri: Partizan je institucija, doveli su me jer pričam srpski!

Autor:

Sport

09.05.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o svom poreklu i odluci da dođe u Srbiju.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Italijan je bio gost u podkastu "Backdoor" sa svojim sunarodnicima i prilčao o mnogim temama.

Trinkijeri je naglasio svoje korene kao jedan od ključnih razloga dolaska u Partizan u trenutku kada je postao prvi strani trener u klupskoj istoriji.

- Moja baka je iz Crne Gore, mama Hrvatica, a ja govorim srpski. To je 'conditio sine qua non' (uslov bez koga se ne može prim. aut). Nikada me ne bi doveli bez toga. Partizan je instituacija - rekao je Trinkijeri.

Objasnio je i da mu je velika čast što predvodi crno-bele.

- Biti trener Partizana je nešto jedinstveno. Svi oni znaju kakva sam osoba. Prepoznajem sebe kao romantika i dolazak u Partizan se može nazvati drugačijom odlukom. Taj klub je 'Hall of fame' košark

Trinkijeri sa Partizanom ove sezone beleži sjajne rezultate jer je pre pauze bio prvi u ABA ligi i imao prednost domaćeg terena do kraja u Evrokupu.

- Mislim da me u Srbiji poštuju zato što su prepoznali moju ludost da dođem u toliko istorijski tim, pun slave, u verovatno najgorem periodu ikada. Pokušaj vraćanja sjaja klubu je nešto posebno.

Prokomentarisao je i američkog šutera Partizana Korija Voldena.

- On je moderan kombo bek, vrlo brz, fizički veoma jak. Odličan je defanzivac i raspolaže jakim arsenalom u napadu. Bez dileme, on je 100 odsto igrač za Evroligu - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading