Ko o čemu Ameri o Miličiću: Leri Braun - tako je, kako je!

Autor:

Sport

08.05.2020

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Detroit Pistonsa Leri Braun ne smatra da je bila greška što su čelnici franšize iz Mičigena na čuvenom draftu 2003. izabrali Darka Miličića kao drugog pika, odmah iza Lebrona Džejmsa.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Miličić

Bivši srpski centar izabran je pre imena kakva su Karmelo Entoni, Kris Boš i Dvejn Vejd, a njegova karijera u NBA pokazala je da su čelnici Pistonsa napravili veliku grešku.

- Ljudi koji su draftovali Darka bili su dovoljno pametni da prethodno dovedu Bena Valasa. Bili su dovoljno pametni da draftuju Tejšona Prinsa, da trejduju za Ripa Hamiltona i Čonsija Bilapsa, dovoljno pametni da trejduju i da veruju u Rašida Valasa. A to sa Darkom, tako je - kako je- istakao je legendarni trener, osvajač prstena 2004. sa Detroitom.

Uoči drafta, vodili su se razgovori da se umesto Miličića uzme Karmelo, koji je na kraju završio kao treći pik u Denveru.

- U jednom trenutku se u NBA pročulo da ćemo izabrati Darka i onda je Karmelov agent došao i rekao, "Hajde da ih obojicu dovedemo da igraju jedan protivd drugog". To se nikada nije desilo- otkrio je Braun.

Miličić je posle dve i po sezone u Detroitu otišao u Orlando, a potom su usledile epizode u Memfisu, Njujorku, Minesoti i Bostonu, koji je bio njegov poslednji klub u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading