Lejkersi se pobunili i vratili novac: Pomaže se milijarderima, a mali propadaju

Autor:

Sport

28.04.2020

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Los Anđeles Lejkersi jedan su od najtrofejnijih i najbogatijih sportskih klubova sveta. Vrednost je procenjena na 4,5 milijarde dolara. Ali su svejedno aplicirali za Vladinu pomoć u iznosu od 4,5 miliona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
LA Lejkersi

Haos je trenutno u Americi. Mali preduzetnici propadaju usred krize uzrokovane pandemijom koronavirusa iako je Vlada osigurala 2.2 biliona dolara za pomoć.

Veliki deo novca otišao je u ruke multimilijardera, za očuvanje vrednosti deonica, a ne radnih mesta i egzistencija radnika. Procenjuje se: gotovo 870 miliona dolara uplaćeno je na pogrešne račune pre nego što je fond ispražnjen.

Lejkersi su vratili tih 4, 5 miliona kada je javnost počela žestoko da negoduje protiv zloupotrebe novca iako kao organizacija sa manje od 300 zaposlenih formalno imaju pravo na finansijsku pomoć.

Mali preduzetnici, u koje se Amerika već tradicionalno kune, masovno stavljaju ključ u bravu i radnike šalju na berzu rada. Jednostavno ne prežive dovoljno dugo da bi kredit došao i do njih. 

Sigurno nije prvi, a na žalost ni zadnji put niti su SAD jedina zemlja u kojoj se novac poreznih obveznika preliva u ruku najbogatijih. Lejkersi su novac vratili nazad u fond. Većina nije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading