Trinkijeri: Trenirati Partizan je vrednije od hiljadu ugovora

Autor:

Sport

19.04.2020

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinkijeri je prošle sezone došao u Beograd preuzevši srpskog giganta i momentalno uspostavio sistem po kojem je poznat.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

-Prihvatiti taj posao je bilo ludilo, ali trenirati ekipu koja je toliko istorijski posebna je vrednije od hiljadu ugovora - rekao je Trinkijeri za italijanske medije.

Trinkijeri je već neko vreme, zbog pandemije koronavirusa, u Italiji.

- Jako je bilo komplikovano vratiti se pošto su svi letovi otkazani, a granice su zatvorene između svih balkanskih zemalja. Osim toga, do 12. marta sam sa Partizanom igrao utakmice, a kada sam uspeo da se vratim u Italiju, morao sam da provedem neko vreme u izolaciji sam sa sobom. Tek sam onda mogao da se pridružim porodici u Kremoni - objasnio je Trinkijeri.

Pored crno-belih, Trinkijeri je bio šef stručnog štaba, pored ostalih, i Bamberga, Uniksa, reprezentacije Grčke, Kantua...

- U Nemačkoj je sve fantastično organizovano i ne treba ni o čemu da brinete. U Bambergu sam radio sa Nikolom Melijem, italijanskim reprezentativcem koji je sada u NBA – on je jedan od napametnijih košarkaša sa kojima sam sarađivao. Ipak, u Nemačkoj i dalje posmatraju košarku kao čistu zabavu, igrači su kao zaštićene životinjske vrste, mi ipak imamo malo latino-duše u sportu. U reprezentaciji Grčke mi je bilo vrlo teško, ali bih to iskustvo ponovio – naučio sam zaista mnogo i dosta o tome kako je teško voditi reprezentaciju. U Rusiji je sve ogromno – temperature su neverovatne, svetla, vremenske zone, ali se košarka ne nalazi na prvom mestu - podvlači Trinkijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading