Da li je Đorđević konačno objasnio neuspeh u Kini?

Autor:

Sport

19.04.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Đorđević je dao zanimljiv intervju u kome je govorio o srpskom mentalitetu koji može biti motiv, ali i velika prepreka u karijeri profesionalnog sportiste, a možda je donekle objasnio i neuspeh naše selekcije na Mundobasketu u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Bivši selektor Srbije je prvo izneo mišljenje o aktuelnoj situaciji u košarci izazvanoj panedemijom koronavirusa.

- U ovom trenutku sav sport stoji, ne samo košarka. I to je ispravno jer sport je sada u drugom planu. Radimo oni o što nam preporučuju vlada i zdravstvene organizacije, bez ikakvih kontroverzi jer su svi svesni da život mora da se vrati u normalu. Sada je bilo kakav ulazak u dvoranu i bavljenje sportom nezamislivo. Čekamo leto, čekamo da vidimo i šta će biti sa Evrokupom. Igrači su kod kuće, treniraju, nadam se, individualno i pokušaćemo sve da završimo sezonu- rekao je Đorđević.

On je otkrio ko je najbolji ili najjači igrač koga je trenirao, Đorđević je dao donekle očekivan odgovor.

RepublikaFoto: Starsport

- Imao sam tu sreću da budem selektor Srbije, da treniram sjajnu reprezentaciju sa kojom sam osvojio i neke medalje. Imao sam Teodosića i Bogdanovića... Trenirao sam i Galinarija kada je bio mlađi, imao je ispravnu ambiciju. Danas čujem kako je mladim igračima samo cilj da obuku reprezentativni dres. To je malo, cilj mora da bude da se u tom dresu pobeđuje- rekao je trener Virtusa.

Đorđević je objasnio zašto igrači i timovi sa Balkana nikad nisu zadovoljni i uvek žele više i ukazao na karakternu osobinu koja može predstavljati problem u ključnim momentima.

- Navikli smo da uvek moramo da se branimo. Znamo da napad može da donese pobedu u jednoj bici, ali da odbrana donosi pobedu u ratu. Kada nam je teško oslanjamo se na svoje drugove, verujemo u njih, a uz tom imamo i tu crtu u karakteru da uvek mislimo da smo najbolji. Pružićemo ruku ako izgubimo, ali uvek imamo taj stav da smo superiorni- rekao je Đorđević.

 Da li smo u Kini izgoreli od "superiornosti"?

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading