Šakil O’Nil: Jedna bitna stvar pomogla mi je da osvojim NBA četiri puta!

Autor:

Sport

17.04.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni NBA centar Šakil O’Nil iza sebe ima veliku košarkašku karijeru tokom koje je bio četvorostruki šampion i MVP lige, a u zanimljivom intervjuu za ESPN govorio je o tome da sport kao što je MMA imao veliku ulogu u njegovom razvoju kao igrača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šakil O’Nil

- MMA je razlog zbog kojeg sam šampion. Uvek sam trenirao košarku, otkad sam bio mali. Ali način na koji sam ja igrao – to je više bilo rvanje. Zato sam mnogo sarađivao sa Džonom Burkom, mojim prijateljem iz Orlanda, imali smo mnoge treninge za MMA. Bio sam u najboljoj formi u životu u to vreme. Bila je to 2000. godine. Osvojili smo titulu i dominirali - rekao je legendarni 48-godišnjak.

- Ja sam čovek navike. Uradio sam to drugi put i mi smo osvojili drugu titulu. Treći put – opet isto, treća titula. Onda sam trejdovan u Majami i postao prvak četvrti put. Kada radim MMA treninge puls mi bude visok, a ja volim kada su takve situacije. Mislim da su MMA borci jedni od najspremnijih sportista na svetu. Voleo bih da sam mogao da udarim neke svoje protivnike u NBA dok sam igrao - dodao je kroz šalu jedan od najdominantnijih centara u istoriji NBA.

Sjajni Amerikanac je veliki fan sporta, prisutan je na mnogim priredbama, a čovek koji ga je “navukao” na MMA je nekadašnji UFC prvak Vitor Belfort.

- Otkad sam mali su mi govorili: ‘Zašto se ne kačiš sa nekim svoje veličine?’ Ja sam to i hteo da uradim i zato sam želeo da imam meč sa Hong-men Čoijem, korejskim MMA borcem koji je viši od 220 centimetara. Ipak, to se nikada nije desilo - zaključio je Šakil O’Nil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading