ZVEZDA KREĆE IZ KAUNASA: Crveno-beli spremni za meč sa Žalgirisom

Autor:

Sport

12.10.2017

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da očekuje težak meč protiv Žalgirisa u 1. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda krenula po pobedu u Litvaniju

Košarkaši Crvene zvezdeotputovali u Kaunas, gde ih u petak od 19 sati očekuje premijerni meč nove sezone Evrolige protiv Žalgirisa.

- Mi smo taj mali cilj, mini plan koji smo imali da sa tri dobijene utakmice uđemo u Evroligu ostvarili. Sada sledi start Evrolige, koji za početak treba da potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Lazić se polako uvodi, nije to još uvek na optimalnom nivou, Dangubić se oporavio od povrede, Feldin trenira sa ekipom od utorka. Crvena zvezda neće ni u jednoj utamici ići na to da je unapred izgubi. Borićemo se do kraja. Znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme - rekao je Alimpijević.

On je rekao da poznaje tim Žalgirisa.

- Žalgiris je ekipa i klub koji se ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1. Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali 6 utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti - naveo je trener Zvezde.

Kapiten Zvezde Branko Lazić kaže da crveno-bele očekuje težak meč u Kaunasu.

- Žalgiris je odličan tim, imaju odličnu atmosferu u svojoj Areni, predstavljaju zemlju koja voli košarku. Međutim, idemo tamo da probamo da napravimo iznenađenje, da dobijemo, i tako iskoristimo šansu ukolio se ona ukaže. Time bi na pravi način otvorili i ovo drugo takmičenje u sezoni, nakon ABA lige - rekao je Lazić.

Milko Bjelica je istakao da i Žalgiris kao i Zvezda u novu sezonu ulazi sa promenjenim timom.

- Čeka nas jaka utakmica, izuzetno teško gostovanje, možda i najteže, ne računajući prve dve tri ekipe Evrolige. Tu je i težak put do tamo, ali dobro, svesni smo svega toga što nas čeka, spremali smo se protekla dva i po meseca za ove stvari, i ne bi trebalo da bude iznenađenja. Idemo iz utakmice u utakmicu... - rekao je Bjelica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading