Đorđević: Najteže će biti prevazići mentalni grč, ali mi smo profesionalci!

Autor: nova.rs

Sport

09.04.2020

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor reprezentacije Srbije, a sada trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Đorđević govorio je o prekinutoj sezoni i aktuelnoj situaciji u Italiji u svetlu pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

- Baš je teško, jezive su slike, brojke su zastrašujuće, a kada znate da to nisu puke cifre, već ljudski životi, porodične tragedije, lične drame, veliki stres, onda razumete kolika je patnja – ogromna. Ljudi ne samo u Bolonji, već celoj Italiji svesni su silne težine koju nose, ali i pored svega sačuvali su pozitivno razmišljanje- rekao je Aleksandar Đorđević za portal "Nova.rs".

U Italiji je košarkaška sezona stopirana.

- Iskreno, to je sada u drugom, pa i trećem planu. U prvom su ljudski životi, a onda kada prođe opasnost od pandemije, da polako svi, kao pojedinci, vlade, društvo, počnemo da gradimo ambijent u kojem će gledaoci uživati u košarci, dobrom filmu u bioskopu, predstavi u pozorištu… Neopterećeni strahom sakupljenom u svima nama tokom ovih teških nedelja. Nemojte se začuditi ako još dugo posle vidimo na ulici ljude kako nose maske. Neće biti lako jer smo primili veliki udarac, ali sam ubeđen da ćemo opet ustati- dodao je nekadašnji trener Benetona, Panatinaikosa i Bajern Minhena.

RepublikaFoto: Starsport

Veliki je izazov trenirati u trenutnim uslovima, pa su mnogi igrači napustili Bolonju.

- Naša sala je privatna, pa smo pokušali da, sa maksimalno dva igrača na terenu, bez kontakta, održimo neku svežinu, daleko od pravih treninga. Međutim, posle nekoliko dana smo stali jer smo videli da neće biti moguće da se nastavi. Zato smo i rekli igračima da mogu kući, da se pre svega psihološki odmore. Teodosić i Marković su već u Srbiji, a uskoro će kući još dva naša Amerikanca. Ne moram da napominjem koliki su profesionalci, svi će se fizički lako vratiti u formu, ali najbitniji je psihološki momenat, posle velike mentalne blokade koju je proizvelo ovakvo stanje. Sve polazi iz glave. Taj mentalni grč je izuzetno opasan, često je uzrok povreda, a zamislite tek sada. Pričam sa igračima koliko je važno, kada dođe prilika za ponovno okupljanje na terenu, da im samo košarka bude u mislima, jer od sadašnjosti može da zavisi njihova budućnost- zaključio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading