Težak je NBA hleb: Trećina košarkaša živi od plate do plate!

Autor:

Sport

08.04.2020

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Si Džej Mekalum, američki košarkaš, rekao je da barem 150 igrača u NBA ligi živi od plate do plate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Džej Mekalum

Mekalum igra na poziciji beka šutera za Portland Trejlblejzerse, ali je takođe i zamenik predsednika (Krisa Pola) unije igrača.

On ove sezone ima jak ugovor po kom zarađuje 27,5 miliona dolara, ali nisu svi NBA igrači u takvoj situaciji i on se u jednom intervjuu upravo na to osvrnuo.

- Mislim da su mnogi igrači u velikim problemima, pogotovo oni što žive od minimalca. Veliki broj igrača pozajmljuje novac prijateljima, porodici ili ne znam kome, pa su sada u vrlo nezavidnoj situaciji. Recimo da od 450 igrača u NBA ligi barem 150 njih živi od plate do plate. Novac koji mi uglavnom zarađujemo nije dostupan normalnom čoveku, ali je isto tako novac koji vlasnici imaju na svom računu za mene nije normalan. Kada oni mogu da plate više ljudi poput mene, jasno vam je koliko su im džepovi duboki - rekao je Si Džej Mekalum.

Mekalum, Lilard i Blejzersi su protekle sezone igrali u finalu Zapadne konferencije, a ove sezone se bore za ulazak u plej of.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading