Kukoč ogorčen: Draže mi što sam igrao sa Džordanom nego da uđem u Kuću slavnih

Autor:

Sport

07.04.2020

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč oglasio se povodom toga što nije izabran u Kuću slavnih.

RepublikaFoto: youtube.com/Basketball
Toni Kukoč

Najbolji evropski košarkaš u NBA ligi svih vremena, po mišljenju Majkla Džordana, nije prošao ni najnoviji rez za dolazak u Springfild.

Hrvatu koji trenutno živi nadomak Čikaga raspoloženje zbog toga nije pokvareno.

- Iskreno, meni puno više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno voleo da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u of Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih voleo? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo... - rekao je Kukoč za hrvatski "tportal".

Kukoć je ostavio značajan trag u košarci – ima zlato sa Svetskog prvenstva i titulu najboljeg igrača turnira iz 1990, vlasnik je dva olimpijska srebra (1988, 1992), dva evropska zlata s reprezentacijom Jugoslavije (1989. i 1991), tri NBA prstena (1996, 1997. i 1998.) sa Čikago Bulsima, tri titule klupskog prvaka Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989., 1990. i 1991), a dobio je i nagradu za najboljeg šestog igrača NBA lige u istorijskoj sezoni za Chicago (učinak 72-10).

- Znate kako se kaže, kad se govori o svim najvećim igračima i kad me redovno stavljaju među najbolje evropske igrače uz Dražena ili Sabonisa, koji su odavno u Kući slavnih, ne mogu reći da me nije briga. Ali, s druge strane ne želim trošiti energiju na to - kazao je Kukoč i dodao:

- Uostalom, što ja ima o sebi da govorim? Ali, ako moji bivši treneri, bivši saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju? Ma nema više smisla o toj temi govoriti... Znaš da bi radije potrošio tu energiju da odigram partiju golfa na terenu sa 18 rupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading