Jelena Bruks u problemu zbog korone: Zaglavljeni smo u Mađarskoj!

Autor:

Sport

07.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada su granice zatvorene zbog koronavirusa, brojni srpski državljani su ostali u inostranstvu. Ista sudbina zadesila je i kapitenku košarkaške reprezentacije Srbije Jelenu Bruks (30), koja je sa suprugom Dejvidom i sinom Mateom zaglavljena u Mađarskoj, gde je igrala za Šopron u istoimenom gradu.

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/jelenabrooks
Porodica Bruks: Jelena i Dejvid sa sinom Mateom

- Mogla sam da dođem ranije, ali sam čekala da vidim šta će biti sa košarkaškom ligom. Zatim je suprug stigao iz Amerike, bukvalno u poslednjem trenutku. Srpska granica za Dejvida i Matea je zatvorena jer imaju američke pasoše, a nismo želeli da se razdvajamo niti sam htela da molim i tražim vezu da njih dvojica nekako uđu u Srbiju. Sad smo zajedno zarobljeni ovde - rekla je Bruks za Srpski telegraf.

Kapitenka naše reprezentacije predvodila je prošle godine Srbiju do bronze na Evropskom prvenstvu sa bebom od nekoliko meseci u naručju, koja je postala maskota tima. Igrom sudbine, Mateov prvi rođendan dočekan je u izolaciji i daleko od najmilijih.

- Mateu smo 15. marta proslavili prvi rođendan u karantinu. Samo nas nekoliko u kući jer smo morali da otkažemo restoran. Nisu došli ni moji otac i brat jer se nisu usudili da krenu iz Kragujevca. Majka mi je bila ovde do 13. marta, a sada je u Srbiji u izolaciji 28 dana.

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/jelenabrooks
Jelena Bruks sa sinom Mateom

Svo slobodno vreme, kao i kad je igrala košarku, provodi sa prvencem, ali je sada to po ceo dan.

- Mateo je sada moj glavni kondicioni trener jer je prohodao u februaru, a sad već i trči. Dvorište nam ima pad, pa ga stalno jurim tamo-vamo. Isto je i sa stepenicama u kući, prosto ih obožava. I tako svaki dan, barem 20 puta gore-dole. Nama je kuća u mirnom kraju, a deluje mi i da je celo mesto utihnulo, da se poštuju preporuke o smanjenom kretanju iako nema policijskog časa.

 

 

Ostaje žal za Igrama

Jelena Bruks žali što se Olimpijske igre neće održati ovog leta pošto su otkazane zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport

- Žao mi je što ove godine nećemo igrati u Tokiju, tempirale smo formu za to. Ali ko zna zašto je to dobro. Prijaće nam svima da se dobro odmorimo, da se telo regeneriše i da se zaleče sve povrede. Najvažnije je da budemo zdrave jer nas, odlaganjem Igara u 2021, čekaju i OI i Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading