Jedini stranac iz Partizana koji je ostao u Srbiji: Nisam želeo da ugrozim porodicu dolaskom u Ameriku

Autor: Novosti/Republika

Sport

03.04.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi strani igrači su otputovali kući, trener Trinkijeri je sa porodicom u Italiji, a u Beogradu je ostao samo Rašon Tomas.

RepublikaFoto: Starsport
Rašon Tomas

Više puta se od početka vanrednog stanja ova rečenica mogla čuti od prvog čoveka KK Partizan Ostoje Mijailovića. Američki krilni centar je od starta sezone pokazivao veliku privrženost prema našem glavnom gradu, pa je ta ljubav očigledno bila presudna kada je donosio odluku o ostajanju.

- U Beogradu mi je veoma prijatno, ovaj grad mi je kao druga kuća. A uz to, nisam želeo da rizikujem da tokom putovanja zakačim neku bolest, pa da ugrozim moju porodicu dolaskom u Ameriku - pojasnio je Tomas u razgovoru za "Novosti". - Svakog dana se čujem sa mojima, dobro su, čuvaju se.

S obzirom na to da je Rašon poznat po neverovatnoj energiji, i na terenu i van njega, i kao osoba koju ne drži mesto, trenutni boravak među četiri zida nije baš ambijent u kome se najbolje snalazi.

- Ima trenutaka kada mi je baš teško, ali opet znam da stvari mogu biti i mnogo gore - zaključuje Tomas.

Dnevna rutina profesionalnog košarkaša se promenila, jer nema treninga u sali, u teretani, utakmica... Ipak, i bez tih zvaničnih aktivnosti, igrači nastavljaju da rade u kućnim uslovima.

RepublikaFoto: Starsport

- Mnogo vremena tokom dana provedem mentalno i psihički zauzet - objasnio je Rašon kako se bori sa teškom i neuobičajenom situacijom. - Čitam, vežbam, džogiram, igram video-igrice onlajn sa mojim saigračima i sa porodicom.

Dok se nalaze u izolaciji, svi razmišljaju o željama koje mogu da ispune kada se vanredno stanje prekine i život vrati u normalu. Kad pomisli na to Rašon, jedna stvar mu odmah padne na pamet.

- Jedva čekam da ponovo zaigram košarku pred navijačima. Iza nas je teška sezona, ali sam veoma zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili do sada - zaključio je Tomas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading