"Nije pravedno, ali je jedino realno da se Partizanu dodeli titula šampiona ABA lige!

Autor:

Sport

02.04.2020

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćni trener Partizana Vlado Šćepanović istakao je da možda nije pravedno, ali da je jedino realno da crno-belima pripadne pehar šampiona ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri i Vlado Ščepanović

ABA liga je kao i lige širom Evrope i sveta prekinula takmičenje usled pandemije koronavirusa.

Šćepanović se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji u rodnom Kolašinu, a uz poruke podrške svima i poziv da ostanu kod kuće, pomoćnik Andree Trinkijerija osvrnuo se i na nagađanja oko završetka sezone u ABA ligi.


- Nezahvalno je pričati o bilo čemu jer pravednog rešanja nema. Mislim da je nerealno očekivati da se takmičenje nastavi. Svako ko se profesionalno bavio ili se bavi sportom svestan je da je tako. Posle pauze od dva, tri meseca, kada niste u situaciji da normalno trenirate, potrebno je mnogo vremena da se takmičarski pripremite za nastavak sezone i borbu na sportskom terenu - istakao je Šćepanović za Sport klub.

Pomoćni trener Partizana potom je obrazložio svoje stavove.

- Poništiti sezonu u situaciji kad je završeno više od dve trećine takmičenja je takođe nerealno. Da je u pitanju pola sezone, o tome bi moglo da se razgovara. Smatram da je najrealnije rešenje kada je ABA liga u pitanju, proglasiti kraj takmičenja, na osnovu stanja na tabeli. Nije pravedno, ali je jedino realno i moguće. Proglašenje pobednika i nije veliki problem jer i poslednje kolo da se odigra ne bi promenilo postojeće stanje na tabeli. Milslim da je mnogo veće pitanje, ko ispada, a ko ulazi u ligu. Najbezbolnije, ali opet ponavaljam, ne i do kraja najpravednije rešenje, je da niko ne ispada, a da se liga proširi sa prve dve ekipe iz ABA 2 lige. Mi smo praktično došli do samog kraja lige i svako drugo rešenje bi bilo mnogo nepravednije od ovog koje sam naveo. Moram da naglasim da je ovo isključivo moje lično mišljenje i razmišljanje - zaključio je Šćepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading