Najplaćeniji evropski košarkaš ostao bez 70 odsto plate, evo kako je reagovao!

Autor:

Sport

27.03.2020

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barselona je odlučila da svim sportistima u seniorskom pogonu smanji plate za 70 odsto zbog krize nastale prekidom svih sportskih takmičenja. Među prvima koji je pristao na smanjenje je košarkaški as Nikola Mirotić.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Mirotić

Datum stupanja na snagu novih vanrednih mera je 13. mart i one će trajati sve dok se sezona ne nastavi.

Iako je prva rekacije većine igrača predvođenih Pau Ribasom bila negativna na predlog ove nepopularne mere, Mirotić je prihvatio situaciju. Reprezentativac Španije rođen u Crnoj Gori se takođe na početku protivio smanjenju plate, ali je promenio mišljenje posle razgovora sa predsednikom kluba Đozepom Bartomeuom.

Mirotić je trenutno najplaćeniji igrač u evropskoj košarci sa četvorogodišnjim ugovorom vrednim 5.400.000 dolara po sezoni. Iako nije bio zadovoljan zbog ideje o smanjenju plate, morao je da prihvati klupsku odluku o uvođenju Privremenog pravilnika o regulaciji zarada koje prema zakonu u Španiji, poslodavac može da donese unilateralno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading