Evroliga donela važnu odluku povodom koronavirusa!

Autor:

Sport

25.03.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni odbor Evrolige doneo je ove srede odluku da se takmičenje nastavi čim se ukaže prilika za tako nešto, javlja "Sportando",

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Poznati košarkaški portal "Sportando" preneo je detalje sastanka borda Evrolige koji je zasedao ove srede i doneo bitne odluke oko nastavka sezone 2019/20 najjače lige u Evropi.

Zaključak je da će tekuća sezona biti nastavljena onog trenutka kada budu ispunjeni svi uslovi oko zdravstvene zaštite igrača i navijača. Takođe, slušaće se i preporuke vlasti u državama iz kojih stižu učesnici takmičenja.

Takođe, planira se da Evrolige i ove sezone zadrži standardan format, tako da će se nakon regularnog dela igrati TOP 8, a onda i fajnl-for u Kelnu. Naravno, sve to još uvek može da se promeni ukoliko uslovi budu primorali organizatore na tako nešto.

Dakle, gledaćemo nastavak sezone iako je postajala mogućnost da se takmičenje prekine i da se isto ponovi naredne sezone sa istim učesnicima kao i sada.

Ovako glasi i detaljno obraćanje Evroligejavnosti u kratkim crtama:

- Takmičenja će se nastaviti u momentu kada to situacija bude dozvolila i kada budu postojali optimalni zdravstveni i sigurnosni uslovi za sve učesnike. Sve to prateći preporuke relevantnih zdravstvenih autoriteta i lokalnih vlasti

- Prioritet je da se ova sezona 2019/2020 završi po aktuelnom formatu, što znači da se odigra regularni deo kraja, zatim plej-of i Fajnal for. To bi verovatno značilo da bi se sve završilo iza predviđenog datuma u maju, sa time što bi frekventnost utakmica bila koncentrisanija, ako je to neophodno. Isti prioritet će se odnositi i na Evrokup

- Uobičajene procedure koje će biti predložene Udruženju košarkaša Evrolige i Udruženju trenera Evrolige su između ostalog: moguć povratak igrača i trenera u svoje rodne gradove i njihove obaveze, kao i prilagođena primanja tokom suspenzije takmičenja.

- Učiniti da pravila o finansijskoj stabilnosti i finansijskom fer-pleju budu fleksibilnija, dok se ne stvori jasna vizija oko budućeg razvoja finansijske situacije.

- Važnost da svi činioci lige (sama liga, klubovi, igrači, treneri, sudije, ambasadori) shvate svoju ulogu i da budu inspiracija i doprinesu borbi protiv virusa korona na svaki mogući način. Ovo se može ostvariti kroz podizanje svesti oko toga kako se zaraza širi, pomaganje zajednicama kojima je pomoć neophodna ili jednostavno dati ljudima zabavan sadržaj kroz koji mogu da uživaju u košarci.

- Evroliga će dati sve od sebe da svi činioci poštuju kampanju koja je već u toku, a tokom koje se poziva da svi ostanu u svojim domovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading