(VIDEO) Dončić u "timu decenije" Evrolige!

Autor:

Sport

24.03.2020

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić uvršten je u tim decenije Evrolige zbog igara koje je pružao u vreme kada je igrao za madridski Real.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Dončić u dresu Real Madrida

Dončić već godini u po dana brani boje Dalas Maveriksa, a prethodno je blistao u dresu sa ’kraljevskim klub’, koji je vodio do titule u elitnom takmičenjuu 2018. godine.

Nijedan igrač pre Dončića nije postigao toliko toga za kratko vreme, pošto je u seniorskom timu Reala proveo tri sezone, a napustio ga je sa 19 godina.

U sezoni kada je Real stigao do krova "Starog kontinenta", mladi Slovenac je prosečno beležio indeks 21,6, po čemu je deseti u poslednjoj dekadi u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Dončić u dresu Real Madrida

- Igrali smo kao tim cele sezone, čak i kada smo imali veliki broj povreda, kao i problema zog toga. Na kraju, igrali smo kao tim i to je bio ključ pobede - rekao je Dončić u maju 2018. godine.

Dončić je u Evroligi debitovao kao 16-godišnjak, a vrlo brzo je pokazao svoj potencijal, pošto je u duelu sa CSKA imao 12 poena, dok je na meču sa Fenerbahčeom u plej-ofu upisao 10 poena i šest skokova.

Godinu dana kasnije, Slovenac je jednoglasno izabran za "Zvezdu u usponu" , a tokom te sezone je prosečno beležio 7,8 poena, 4,5 skoka i 4,2 asistencije na 35 utakmica.

Povreda Serhija Ljulja doprinela je tome da Dončić dobije znatno veću odgovornost, a on je bio za klasu iznad svih ostalih u sezoni 2018/19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pablo Laso i Luka Dončić

Predvodio je Real do titule u Evroligi, a sam je osvojio titule "Zvezde u usponu" i najkorisnijeg igrača cele sezone, kao i "fajnal fora".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading