Stejpls centar leglo koronavirusa u SAD?

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

24.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stejpls centar se može nazvati domom sporta, ne samo u Kaliforniji već i u čitavoj Americi. Međutim, ovu sportsku dvoranu bi uskoro mogli da nazovu ukletom jer se veruje da polovina sportista koji su se zarazili koronavirusom u SAD ima veze sa Stejpls centrom, prenose američki mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kultna dvorana... "Stejpls centar"

Na tom mestu igraju NBA timovi, Lejkersi i Klipersi, zatim tu je i NHL ekipa L. A. Kings, a održano je 39 događaja otkako je u "Gradu anđela" zabeležen prvi slučaj opakog virusa krajem februara.

Od tada je odigrano 19 mečeva NBA, gde su domaćini bili Klipersi ili Lejkersi, a 12 puta su i hokejaši Kingsa ugostili rivale.

Osim toga, bila je i dodela Gremi nagrada, dva događaja u jahanju bikova, kao i komemoracija Kobiju Brajantu.

Najmanje osam sportista koji su se pojavili u Stejpls centru su dobili virus. Zanimljivo, niko iz Klipersa nije zaražen, ali jesu dvojica iz ekipe Lejkersa, čija imena nisu otkrivena, kao i ljudi iz organizaciije "jezeraša".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice gradskih rivala... Lejkersi - Klipersi

Takođe, četvoricu sportista iz Bruklin Netsa je zadesila ista sudbina, ali i dvojicu iz hokejaškog tima Otave. Da ne pričamo koliko je tek navijača prošlo kroz tu dvoranu...

Stejpls centar, koji godišnje ima oko 250 raznih događaja i za te potrebe ima i do 1.700 zaposlenih, 1. marta je postavio 120 punktova za čišćenje ruku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači u "Stejpls centru"

Neki od njih su i u svlačionicama, a zaposleno je 85 osoba, koji su se dodatno pobrinule da se sve očisti posle utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading