Komšije presekle: Igokea šampion!

Autor:

Sport

16.03.2020

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj nedoumici našli su se nacionalni savezi širom Evrope kada su odlučili da zbog pandemije koronavirusa prekinu takmičenja. Prvo pitanje koje se postavlja je da li uopšte nastavljati takmičenja ili ih ipak prekidati. Prvi se sa predlogom javio košarkaški savez Litvanije koji je titulu dodelio Žalgirisu, da bi recept prepisao KS Bosne i Hercegovine i za šampiona proglasio Igokeu u muškoj konkurenciji i ekipu Banovića u ženskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Bajić, trener Igokee

Odluka je usledila nekoliko sati posle informacije španskog Asa da UEFA planira da kruniše lidere prvenstava, a umesto u fudbalu pojavila u košarci.

Igokea je do prekida takmičenja bila na vrhu tabele, sa dve pobede više od drugoplasiranog Širokog. U ženskoj košarkaškoj ligi šampion je ŽKK Banovići, tim koji po broju trijumfa poravnat na tabeli sa "orlovima", ali se zbog bolje koš razlike našao na vrhu.

- Ovim putem želimo obavestiti košarkaške klubove i celokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020. Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su: prvak ŽKK “RMU Banovići” za žene i KK “Igokea” za muškarce.  Odluku je doneo Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno korona virusa (COVID – 19) - navodi se u saopštenju košarkaškog saveza BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading