Lazić: Puška na rame... Šalim se! Maska na lice i idemo

Autor: Sportski žurnal/Republika

Sport

11.03.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija se menja iz sata u sat, ali ekspedicija Crvene zvezde danas u 17 časova krenuće put Madrida.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić

Pre podne nije znala u kakvim uslovima će dan kasnije (21) igrati protiv Reala, da li će tribine biti pune ili prazne ili kakva atmosfera će ih dočekati u prestonici Španije. A, onda su par sati kasnije saznali da će zbog odluke španskih državnih organa gotovo sigurno igrati pred praznim tribinama. Koronavirus je poremetio sve i mnoge stvari doveo u pitanje.

Dok su pakovali stvari za put, crveno-beli su bombardovani vestima sa svih strana. S obzirom na odluku nadležnih organa. I to je ono najblaže što je moglo da se desi. Sport je paralisan, otkazuju se mnoge manifestacije, pominje se zatvaranje škola i mnoge druge mere koje će sprečiti dalje širenje virusa. Koliko god to bilo teško, u svemu tome, treba ostati pribran i sprečiti paniku. Crveno-beli upravo to rade.

Na Malom Kalemegdanu se pomno prati razvoj situacije, preduzete su sve preventivne mere, klub je u stalnom kontaktu sa konzulatom u Madridu i reagovaće u skladu sa svim raspoloživim informacijama i preporukama. Prva olakšavajuća okolnost je direktan let. A, kako se na sve to gleda među igračima, u svlačionici Crvene zvezde, odgovara Branko Lazić.

- Do nas stižu razne informacije. Pratimo šta se dešava, kao i svi ostali. Čujemo da su zatvorene granice, da neke države ne daju iz drugih da se ulazi, ali ukoliko se odluči da idemo, onda idemo, nema šta. Puška na rame... Šalim se! Maska na lice i idemo – kaže kapiten Crvene zvezde posle odlično odrađenog posla u Železniku.

Ipak, sama činjenica da je sve palo u senku koronavirusa, dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

RepublikaFoto: Starsport

- Sva pažnja je usmerena na to. U nekim zemljama su obustavljena takmičenja, dok je sve više onih koji zatvaraju mečeve za publiku. Tako ćemo i mi, prema poslednjim informacijama, u Madridu, igramo pred praznim tribinama. Za sada ostaje da idemo tamo, meč će se izvesno igrati, a da li će se i tu nešto u međuvremenu promeniti, ostaje da se vidi.

Zvezda će i nekako do Madrida, a kako će Olimpijakos u Milano i da li će poštovati navodnu narednu iz Barselone da moraju da putuju. Već narednog petka, po rasporedu je planirano da Milano gostuje u Beogradu. Iako se priča samo meču za samo sedam dana, ko sada može da kaže šta će do tada biti.

- Idemo u Madrid, pa bi trebalo da nam dođe Milano, pa da putujemo u Atinu. Tako kaže raspored. Ali... Ne znamo šta će biti sa utakmicom Milano - Olimpijakos... Nisam potpuno u toku sa tim, verujem da jeste opasno, ali šta da radimo. Posao je takav. Ukoliko se odluči da idemo, idemo. Sve u skladu sa odlukama kluba – kaže Lazić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading