Zvezda u Morači pred praznim tribinama!

Autor:

Sport

11.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Globalni problem zvani koronavirus stigao je i u Crnu Goru. Tamošnja vlada donela je odluku o zabrani odlazaka u područja zaražena ovim virusom, putovanja đaka van granica Crne Gore i okupljanje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron i Džastin Kobs

To znači da je na direktnom udaru i košarka, odnosno, završnica regionalne košarkaške lige. To se pre svega odnosi na duele Budućnosti i Crvene zvezde, koji je izvestan, kao i mogući polufinalni okršaj ABA lige između Mornara i Partizana.

- Domaći i međunarodni sportski događaji održaće se bez prisustva publike. Eventualni dolazak sportista iz najugroženijih područja, kada je u pitanju koronavirus, odlaže se do daljnjeg. Tu se misli na sportiste iz Italije, Španije, Koreje, Irana i Kine - rekao je ministar zdravlja u vladi Crne Gore Kenan Hrapović.

Polufinalni mečevi regionalne lige predviđeni su da počnu 27. marta. Ali tu se ne završavaju problemi crnogorskih ekipa jer mnoge reprezentativne selekcije očekuju kvalifikacioni turniri za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju predstojećeg leta. To se pre svega odnosi na rukometašice koje će igrati u Morači od 20. do 22. marta, zatim vaterpoliste koji igraju Svetsku ligu, te fudbalsku reprezentaciju koja igra prijateljske mečeve.

Situacija sa koronavirusom svaki dan je, čini se, sve gora, pa se očekuje niz drugih otkazivanja sportskih događaja i veliko je pitanje da li će se započeta takmičenja uopšte i završiti jer koja je svrha igranja košarke, fudbala, rukometa ako nema publike na tribinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading