Novi tripl-dabl Slovenca: Dončić ušao u istoriju Dalasa

Autor:

Sport

05.03.2020

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Dončić je ponovo dominirao sa 30 poena (9-20 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija, čime je postao novi rekorder franšize iz Teksasa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Slovenački košarkaš Luka Dončić nastavio je da ispisuje nove stranice istorije u NBA i ostvario 22. tripl-dabl u karijeri. Dončić je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobedi svog Dalasa nad Nju Orleansom posle produžetka, rezultatom 127:123 (112:112).

Dončić je ponovo dominirao sa 30 poena (9-20 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija, čime je postao novi rekorder franšize iz Teksasa.

Luka je upisao 22. tripl-dabl u svojoj drugoj sezoni u najjačoj ligi sveta, pa je iza sebe ostavio legendarnog Džejsona Kida, koji je za Meverikse stao na 21.

Dalas je u finišu neizvesne utakmice sa Pelikansima imao priliku da dođe do trijumfa, ali je Kristaps Porzingis promašio i duel je odlučen u dodatnih pet minuta.

Letonac se, uz pomoć Dončića, iskupio u produžetku i Mevsi su upisali 38. trijumf u sezoni.

Porzingis je na kraju postigao 34 poena i uhvatio 12 lopti, dok je Set Kari ostvario 21 poen.

U redovima Pelikansa, Brendon Ingram imao je 27 poena, Lonzo Bol 25 i 11 skokova, a Zajon Vilijamson 21 poena i 6 skokova.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading