Drama u Istanbulu: Fener savladao Zvezdu posle neizvesne završnice, Kalinić presudio!

Autor:

Sport

04.03.2020

17:24 >> 19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Fenerbahčeu u Istanbulu u 27. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Velika borba u Istanbulu

Obradovićev tim slavio je sa 66:63 posle neizvesne završnice.

Aktuelni šampion Srbije i regiona odigrao je dobru utakmicu u Istanbulu, ali je u završnici teško dolazio do koša.

Ključni koš na utakmici postigao je nekadašnji igrač Zvezde Nikola Kalinić, koji je na 40 sekundi do kraja pogodio za 66:63.

Ovo je bio sedamnaesti poraz crveno-belih u elitnom košarkaškom takmičenju, dok je Fenerbahče ostvario 13. pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Kalinić sa 10 poena.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Kuridža je bio dobar do povrede

Poražene je predvodio duo Panter-Braun sa po 14 poena.

Fenerbahče je bolje otvorio utakmicu od Zvezde i posle pet minuta igre na semaforu je bilo 10:4.

Crveno-beli uspeli su da se vrate i do kraja četvrtine bio je egal na semaforu. Fener je uspeo da dođe do +5, ali je Beron pogodio trojku na isteku deonice i na kratku pauzu otišlo se sa rezultatom 22:20.

Tokom druge četvrtine gledali smo sličnu košarku. Igralo se koš za koš, Zvezda nije dopustila domaćinu da se "odlepi" i generalno je igrala dobro.

U završnici četvrtine vicešampion Turske došao je do maksimalnih +7, a Beron je ponovo sa tri poena smanjio zaostatak. Na poluvremenu rezultat je bio 41:37 za Fener.

RepublikaFoto: Euroleague.net

U drugom poluvremenu desio se veliki hendikep za goste kada je raspoloženi Jagodić-Kuridža povredio skočni zglob, a samim tim i završio večerašnju utakmicu. I pored toga, to nije omelo košarkaše Zvezde koji su poenima Brauna i Gista na početku deonice stigli do prvog vođstva na meču.

Vodila se velika bitka u trećoj četvrtini koja se na kraju završila nerešenim rezultatom što nam je garantovalo pravu dramu u finišu - 51:51.

Panter i Gist su ponovo dovodili svoj tim u vođstvo, ali je Fener sredinom poslednje četvrtine preokrenuo rezultat u svoju korist. Usledila je prava rezultatska klackalica, na nešto manje od dva i po minuta do kraja meča Fenerbahče je poenima Veselog sa linije za slobodna bacanja stekao prednost od jednog poena pred odlučujućih 60 sekundi.

Tada je na scenu stupio bivši košarkaš Zvezde Nikola Kalinić koji je pogodio sa distance za dva poena nakon velike greške Lazića i tako prelomio utakmicu u korist domaće ekipe iako je Zvezda na 11 sekundi do kraja meča imala napad.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 66:63

IV ČETVRTINA

10. minut - Gledale su sudije snimak, i presudile da je Kalinić pogodio dvojku, a ne trojku. Tajm-aut Zvezda. Korake pravi Braun, Zvezda u problemu. Gubi 66:63 na nešto više od 30 sekundi pre kraja meča. De Kolo nije pogodio za tri, Zvezda će posle tajm-auta imati nešto više od 11 sekundi za produžetke. Perperoglu nije pogodio za tri, Gist je uhvatio, pa izgubio loptu. Pobeda Fenera sa 66:63.

9. minut - Vilijams nije pogodio iz izgledne situacije. Očajan napad Zvezde i smešna greška Lazića. Vesterman nije pogodio za tri, al novi napad za Turke. 64:63.

8. minut - Ostao je sam De Kolo za tri i promašio, a onda Braun gubi loptu u kontri. Lazić faulira Veselog. Čeh ovog puta bez greške sa slobodnog bacanja, 2/2. Nije uspeo Gist da pogodi za 1.2sekunde. Napad za Fener. 64:63.

7. minut - Čudan napad Zvezde i promašaj Pantera za tri. Gist se izborio za novi napad, a u nastavku akcije četvrti faul Veselog, Panter 2/2. Vesterman kratak za tri. Spetljao se Braun, dobro ga je sačuvao Veslei. 62:63.

6. minut - Greši Fener, Braun ispravlja Panterov promašaj u kontri. Tajm-aut Obradović. Lepo je uposlio Kalinič Veselog, ali ovaj promašuje zicer. U jednom napadu ni Panter ni Štimac ne pogađaju, mora Zvezda da koristi prilike na bolji način. Četvrti faul Štimca, De Kolo bez greške, 2/2 sa linije penala. 62:61.

5. minut - Ne pogađa Perperoglu, faul Štimca u borbi za loptu u skoku. Vraća se Braun na parket. Sjajna kombinacija Vestermana i Veselog, Čeh je pogodio uz faul. Tajm-aut Andrija Gavrilović. Veseli ne pogađa dodatno bacanje. Trojka Pantera u važnom trenutku. 60:59.

4. minut - Prva trojka za Vestermana, ponovo je nerešeno. Lukas je upropastio napad, Davidovac promašio trojku. Na drugoj strani na drugi obruč ide De Kolo i beleži sedmi poen. 58:56.

3. minut - Šteta, imala je Zvezda šansu da uveća prednost, ali je Gist pogrešio. Kalinić je ostao sam u reketu i pogodio. Lukas pronalazi Gista, ovaj pogađa uz faul, a pogodio je dodatni penal ovog puta. 53:56.

2. minut - Panter, sjajan pogodak, preko ruke za dva. De Kolo ne pogađa za tri. 51:53.

1. minut - Kalinić promašuje trojku, pa De Kolo šalje loptu u aut. Greši Perperoglu. Vestermanu izlazi lopta iz koša. 51:51.

III ČETVRTINA

10. minut - Panter se lepo snašao i pogodio za dva sa poludistance, njegov sedmi poen. De Kolo nije pogodio, Tomas je uhvatio skok u napadu i u nastavku akcije brutalno zakucao. Braun iz koraka ne pogađa, a ne uspeva ni De Kolo sa više od pola terena. Kraj treće četvrtine, 51:51 u Istanbulu.

9. minut - Sad ni Perperoglu ne ubacuje trojku. Sjajan napad Fenera, srećom usamljeni Mahmutoglu nije pogodio otvorenu trojku. 49:49.

8. minut - Lep napad Fenera i pogodak Kalinića uz pomoć Jana Veselog. Zakucava Braun. Ne pogađa Vilijams za tri iz velike daljine. Napad ima Zvezda. 49:49.

7. minut - Veseli fauliran, polovičan sa linije penala. Lazić ne pogađa otvorenu trojku. De Kolo to kažnjava, upravo trojkom. Opet Lazić ne pogađa za tri. 47:47.

6. minut - Sjajno prolazi Braun do kraja. Tajm-aut Obradović. Nije pogodio Datome za tri. Lepo je zamislio Braun, ali je bacio loptu u aut umesto Gistu. 43:47.

5. minut - Fener preko Diksona postiže prve poene u četvrtini. Uzvraća na drugoj strani Braun. Faul u napadu Jana Veselog. 43:45.

4. minut - Beron kratak u šutu za tri poena. Sjajno Zvezda igra odbranu, Dikson je šutirao iz teške pozicije. Promašaj Brauna za tri, nebeski skok Gista i onda promašen zicer Amerikanca koji je nekada nosio dres Fenera. 41:43.

3. minut - Promašaj Tomasa, Braun poentira u kontra napadu. Odličan Braun, krade loptu Lovernju. Gist pogađa uz faul Datomea, prvo vođstvo Zvezde, al ne pogađa dodatni penal. Još jedna fantastična odbrana Zvezde. 41:43.

2. minut - Kuridža šepajući napušta teren, nadamo se da nije teža povreda. Nije pogodio Lovernj. Lazić neprezican iz neizgrađene pozicije. 41:39.

1. minut - Lepa akcija Zvezde i pogodak Kuridže. Nije pogodio Datome, a na drugoj strani Štimac neprecizan. 41:39.

II ČETVRTINA

10. minut - Fener ispunio bonus tek u poslednjem minutu prvog poluvremena. Sad ni Braun ne pogađa trojku, treći uzastopni promašaj Zvezde za tri poena. Datome neprecizan. Beron i Štimac su dobili rampe u jednom napadu. Tajm-aut za Zvezdu, imaće srpski šampion oko dve sekunde da stigne do koša. Kalinić 0.6 sekundi pre kraja poluvremena faulira Berona na šutu za tri poena. Amerikanac bez greške, 3/3. Fener ne pogađa sa preko pola terena. Posle prvog poluvremena Fener vodi sa 41:37.

9. minut - Perperoglu sad nije pogodio tešku trojku. Datome je fauliran pri šutu za tri poena od Lorenca Brauna. Italijanski košarkaš bez greške, 3/3.  Dobar napad Zvezde, ali Beron nije pogodio otvorenu trojku. Još jedan promašaj Berona i sjajan ofanzivni skok borbenog Marka Jagodića-Kuridže. 41:34.

8. minut - Nije pogodio Vesterman, Veseli je izbio loptu u aut pri borbi u skoku. Tajm-aut Crvena zvezda. Greši Perperoglu sada. Pogrešio je i Veseli, a onda krade loptu Štimcu na drugoj strani. Još jedna greška Veselog. Neverovatno.38.34

7. minut - Nova trojka Perperoglua. Kakav pogodak De Koloa uz faul. Neprecizan sa linije penala. Amaterska greška Kuridže. 38:34.

6. minut - Veseli pogađa uz faul Gista, prvi poeni za ljubimca Partizanovih navijača. Dodatno bacanje ne uspeva da probaci kroz obruč. Kuridža nije uspeo da pogodi i teške pozicije pre isteka napada Zvezde. Brutalno zakucavanje Vilijamsa, deveti njegov poen. Trenutno je najefikasniji košarkaš na terenu. 36:31.

5. minut - Loš faul Zvezde pri isteku napada, dva bacanja pogađa Vilijams. Kakva trojka Perperoglua. De Kolo ne uzvraća. Sjajna finta Perperoglua i kombinacija sa Beronom, Obradović reaguje tajm-autom. 32:31.

4. minut - Sudije su pregledavale snimak da vide ko je napravio faul nad De Koloom i na kraju je lična dosuđena Panteru, koji sad ima tri faula. Sada Perperoglu faulira Kalinića, a ovaj pogađa 2/2 sa linije penala. Loš napad Zvezde i promašaj Davidovca za dva. 30:26.

3. minut - Davidovac nije pogodio za tri, a onda strašno prikucavanje Gista preko Vilijamsa. Dikson sad neprecizan za tri. Četvrti poen u nizu za Gista. Tajm-aut Obradović. 28:26.

2. minut - Trojku sad pogađa i Vilijams. Sjajan prodor Pantera. Dalekometna paljba Fenera, druga trojka za Diksona, peta za Obradovičev tim. 28:22.

1. minut - Faul u napadu Davidovca na startu druge četvrtine. Dugačak napad Fenera i promašaj Veselog sa poludistance. Početnička greška Gista, De Kolo se sjajno snašao. 22:20.

I ČETVRTINA

10. minut - Težak promašaj Pantera preko ruke, nije pogodio ni obruč. Lep prolaz Kalanića i prvi poeni za bivšeg košarkaša Crvene zvezde. Panter u svom stilu pogađa za tri preko ruke uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine. Fener posle prvih 10 mintua vodi sa 22:20.

9. minut - Još jednom se Zvezda odbranila, ali Davidovac ne pogađa na drugoj strani posle lepe finte. Sjajan prodor Brauna i koš uz faul Jana Veselog. Ne pogađa dodatni penal Braun. Dikson pogađa za tri. Treća trojka Fenera. 20:17.

8. minut - Šesti poen za Jagodić-Kuridžu. Mahmutoglu ovog puta neprecizan. Trojka Davidovca, prva ua Zvezdu. 17:15.

7. minut - Datome je iskoristio to što ga čuva Braun i u svom stilu pogodio sa poludistance. Tajm-aut traži Andrija Gavrilović. Lepo je izgradio poziciju, ali nije uspeo da pogodi Kuridža. Ipak, zbog faula Tomasa, novi napad za Zvezdu. Kuridža ostaje sam i pogađa za dva sa distance. Mahmutoglu još jednom precizan za tri. 17:10.

6. minut - Uz zvuk sirene za dva pogađa Lorenco Braun. Vesterman promašuje, Vilijams prikucava loptu u koš. Lazić kratak u šutu za tri. 12:8.

5. minut - Lovernj sad ne pogađa. Sjajna saradnja sa Kuridžom i poeni Štimca. Pogrešio je Vesterman. Štimac je promašio zicer, ali Beron hvata loptu. 10:6.

4. minut - Prva trojka na utakmici, pogodio ju je Melih Mahmutoglu. Prvi poeni za Kuridžu. 10:4.

3. minut - Sada pogađa i Vesterman. Lazić donosi prve poene Zvezdi. Dobra odbrana Zvezde konačno. Ovog puta Lazić neprecizan. 7:2.

2. minut - Beron nije pogodio. Lovernj fauliran, ide na liniju penala i pogađa jedan. Sad ni Braun ne pogađa. Muči se Zvezda na obe strane terena. 5:0.

1. minut - Fener je otvorio meč poenima, Štimac nije uspeo da uzvrati. Lovernj precizan. 4:0.

18:40 - Oba tima ulaze oslabljena u ovaj duel. Fener igra bez Nanelija i Slukasa, dok u taobru Zvezde nema Dženkinsa i Dobrića. Takođe, crveno-bele će sa klupe ponovo predvoditi Andrija Gavrilović, koji i ovog puta menja Dragana Šakotu, koji je ostao u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading