Partizan RUŠI Trento za lakši put do finala!

Autor:

Sport

04.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom nad Virtusom košarkaši Partizana su u prethodnom kolu Evrokupa overili prvo mesto E grupe, a ako večeras (21.00, Sport klub 1) savladaju Trento, osiguraće prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Izabranici Andree Trinkijerija bi u tom slučaju imali skor 5-1, koji jedino još može da ima Unikaha, ali uz lošiju koš-razliku. Svestan važnosti meča, italijanski stručnjak ne dozvoljava svojim igračima da se opuste jer igraju protiv rivala kojeg su savladali na njegovom terenu i koji ne zna za slast trijumfa u top 16 fazi.

UŽELELI SE ATMOSFERE

- Utakmica će biti veoma specifična i zbog toga izuzetno teška jer Trento ima dobre igrače, ali u top 16 fazi to nisu pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraće da ostave što bolji utisak. Nama, s druge strane, ovaj meč može puno da znači. Od prvog minuta moramo da idemo korak po korak i da izgradimo pobedu. Želimo da odigramo dobro i izborimo trijumf pred našim navijačima, ali i obezbedimo prednost domaćeg terena do kraja takmičenja. Vraćamo se u Arenu posle skoro mesec dana, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi - istakao je Trinkijeri.

DOBAR UTISAK

Na oprez poziva i Novica Veličković. Kapiten crno-belih konstatuje da je naša najveća dvorana bila puna u poslednjem meču u Evrokupu protiv Virtusa, pa se nada da će tako biti i večeras.

- Puno bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na sličnom nivou. Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem meču ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da od starta 40 minuta igramo u jakom ritmu - jasan je Veličković.

RepublikaFoto: Starsport

Darušafaka i Virtus u Beogradu ili Klužu

Za večeras planirana utakmica između Darušafake i Virtusa koja odlučuje o prolazu u četvrtfinale odložena je zbog koronavirusa. Kako Italijanima nije dozvoljen put u Tursku, razmatra se preseljenje meča u drugu zemlju, a jedna od opcija je Beograd. To Turci odbijaju jer bi tim Aleksandra Đorđevića, Miloša Teodosića i Stefana Markovića igrao kao kod kuće i predlažu Berlin jer tamo imaju puno sunarodnika. Kao kompromisno rešenje ponudio se rumunski Kluž, ali odluka još nije doneta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading