Šakota odlazi iz Zvezde? Crveno-beli se vratili staroj želji!

Autor: direktno.rs

Sport

01.03.2020

09:51 >> 09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota iz zdravstvenih razloga biće sprečen da se u potpunosti posveti timu do kraja sezone, pa su crveno-beli krenuli u potragu za njegovim naslednikom.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Šampion regionalne i srpske lige moraće u bitku za trofeje i Top 8 Evrolige sa novim stručnjakom na klupi. Šakota se povlači iz zdravstvenih razloga (upala spoljnih vena), posle samo tri meseca, i po preporuci lekara moraće na kućno lečenje. 

Iza iskusnog stručnjaka (68 godina) je izgubljen Kup Radivoja Koraća, u već dobijenom finalu od Partizana, ali i promenljivi rezultati u Evroligi, gde, ipak, ostaje borba za Top 8. Što se ABA lige tiče, branilac prstena se nije proslavio, pa će, iako kao glavni favorit za titulu pre početka šampionata, na mala vrata u plej-of.

Ipak, to nije razlog odlaska Šakote, već preporuka doktora.

- Premešten sam na listu povređenih. Imam upalu spoljnih vena leve noge što je posledica konstantnih putovanja - rekao je Šakota pred put u Vitoriju gde su crvene-bele u poraz vodili pomoćnici Andrija Gavrilović i Milenko Topić. 

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Ko će na Zvezdinu klupu? Dejan Radonjić je po odlasku iz Bajerna je slobodan, ali nije u situaciji da sada pomogne bivšem klubu kojem je donosio trofeje. Talentovani stručnjak iz FMP-a Vlada Jovanović nije blizu selidbe iz Železnika na Kalemegdan.

Kako sada stvari stoje, najbliži klupi u ovom trenutku je Sašo Filipovski, slovenački stručnjak, koji je i letos bio jedna od želja uprave crveno-belih, a sada je bez angažmana, navodi portal direktno.rs.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading