Dabl-dabl Bjelica, Bogdan ponovo zatrokirao u pobedi Kingsa!

Autor:

Sport

29.02.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sakramento Kingsi ostvarili su 25. pobedu u sezoni. "Kraljevi" su savladali Memfis Grizlise na gostovanju rezultatom 104:101.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

Počelo je loše za Kingse. Raspoloženi su bili Grizlisi i ubacili su 30 poena u prvoj četvrtini, naspram 20 gostujuće ekipe i posle prvih 12 minuta imali su +9.

Usledio je odgovor Kingsa, koji su odigrali odličnu odbranu i spustili su Memfis na samo 17 postignutih poena. Istakli su se Džajls, Hild i Barns, pa su Kingsi preokrenuli i na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti.

Nastavili su u istom ritmu u trećoj deonici, povećavali su prednost i posle trojke Bjelice došli su do najvećih +11. Grizlisi su do kraja četvrtine uspeli da smanje na minus šest.

Dieron Foks i Bejzmor bili su najraspoloženiji u četvrtoj četvrtini, održavali su vođstvo svoje ekipe, ali su Džekson i Melton spustili na minus četiri pred poslednji minut.

Foks je poentirao za +6, a zatim je Morent mini serijom 4:0 u poslednjih desetak sekundi uneo neizvesnost i bilo je samo +1 za Kingse.

Fauliran je Badi Hild, koji je pogodio oba slobodna bacanja za +3 i Memfis nije uspeo da uvede meč makar u produžetak.

Nemanja Bjelica ubacio je 13 poena (3/7 za dva, 2/8 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz 11 skokova, za novi dabl-dabl. Imao je i dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Bogdan Bogdanović imao je loše šutersko veče. Ubacio je samo pet poena (0/2 za dva, 1/7 za tri, 2/2) slobodna bacanja, na šta je dodao osam skokova i četiri asistencije.

Dieron Foks bio je najefikasniji sa 25 poena, četiri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte. Pratili su ga Heri Džajls sa 16 i Badi Hild sa 14 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Dilon Bruks sa 32 poena, Dža Morent sa 20 poena i 11 asistencija i Jonas Valančunas sa 13 poena i čak 25 skokova.

Majami Hit savladao je Dalas Maverikse rezultatom 126:118.

Finiks Sansi bore se za plasman u plej-of, ali su doživeli neočekivan poraz kod kuće, pošto su poraženi od Detroit Pistonsa – 111:113.

Milvoki Baksi "demolirali" su Oklahoma Siti Tandere – 133:86.

Atlanta Hoksi lako su izašli na kraj sa Bruklin Netsima – 141:118.

Šarlot Hornetsi savladali su Toronto Reptorse na gostovanju rezultatom 99:96.

Medžik je kod kuće savladao Minesota Timbervulvse – 136:125.

Nju Orleans Pelikansi rutinski su savladali Klivlend Kavalirse i nastavili borbu za plej-of – 116:114.

Juta Džez ostvarila je pobedu protiv Vašington Vizardsa domaćem parketu – 129:119.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading