Malo su nam se noge odsekle... Kokoškov posle Gruzije: Selektor je uvek kriv, navijači treba da podrže reprezentaciju!

Autor:

Sport

23.02.2020

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov nije bežao od odgovornosti nakon poraza od Gruzije...

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović i Igor Kokoškov

Kokoškov je rekao da igrači igraju, a da selektori gube utakmice i tako prebacio krivicu za poraz na sebe.

- Uložili smo mnogo energije. Niko nije došao bez energije, motiva, nepripremljen. Ovaj posao iziskuje mnogo posvećenosti, komunikacije. Imamo spisak igrača na koje smo fokusirani u prozorima, neki igrači će biti slobodni tokom leta. Utisak je da mnogo rada sve to iziskuje. Ne možete samo da se pojavite, ovo je glina koja se oblikuje. Neke stvari se zalepe za tim, neke ne. Ovo je posao koji ozbiljan. Treneri gube utakmice, ne branim ove momke. Dali smo sve što možemo, ali lopta je okrugla - rekao je Kokoškov i dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Velika borba vodila se u hali "Aleksandar Nikolić"

- Obaveze su svakodnevne. Ako se prihvatiš posla, radiš ga odgovorno. Ovo je 16 momaka koji su tu, koji se provlače po novinama, ali dosta kontakta sa strane treba da bude sa igračima, da se vidi ko će moći da igra, a ko ne. Slobodnog vremena je zaista malo. Dosta razmišljanja je tu, stalno pričamo na mnoge teme i u savezu i sa igračima. Projektujemo mnoge scenarije za pripreme, ali dosta stvari ne možemo da predvidimo. Slobodan dan mi je ovo što radim ovde - istakao je selektor. 

Objasnio je Kokoškov i odluku da poslednji napad ide na Radeta Zagorca koji je po planu trebao da šutira za tri poena, ali se odlučio da šutira za dva.

- Bili smo dole na dvojci. Tu akciju smo igrali i u Finskoj. Zagorac je bio sam, ali to je igrački. Ako si sam, šutiraš da ga daš. Utakmice ne gubiš na jednu loptu, već moramo da vidimo kako smo došli do tog rezultata. To nije neki ključni momenat, malo su se noge odsekle, ali to je košarka - objašnjava 48-godišnji stručnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

Pozvao je novi selektor navijače da podrže ove momke.

- Molim vas da podržimo ove igrače. Lakše je i meni i vama da konstatujemo šta ne valja. Kad si u timu, tvoja uloga se menja. Prst će uvek biti uperen ka meni, jer treneri gube utakmice. Možemo da idemo sad ime po ime, ali to je što je. To je ono što imamo, nas, vas, federacije, zemlje. Moramo da vidimo kako to da premostimo i da im damo neki dodatni kvalitet. To nije samo njihov problem, već i naš. Da ih podržimo, da se izbore za veću ulogu u svojim timovima. Većina njih će se vratiti tu na leto. Kad se probudimo već pričamo o narednoj utakmici, to je lepota ovog sporta - kaže on.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kako kaže, sledeći put će biti mnogo, mnogo lakše kada se uspostavi kontinuitet.

- Niko se ne rađa sa iskustvom. Kontinuitet se stvara. Ovo je prirodna smena. Saša je uradio odličan posao, ali telo je tim. Seletkor je promenljiva stvar. Ja sam tu da pomognem, podelim iskustvo i znanje, ali nastavićemo ono što radimo. Već sledeći put ćemo drugi put biti zajedno - zaključio je Igor Kokoškov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading