Efes na +25 u Minhenu, Pešićeva Barsa posle pet godina slavila u Atini protiv "zelenih"!

Autor:

Sport

21.02.2020

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove pobede u 25. kolu Evrolige zabeležili su Anadolu Efes i Barselona u gostima. Turski tim i lider takmičenja slavio je u Minhenu protiv Bajerna 88:63, dok je Barselona pobedila Panatinaikos 92:81 u prestonici Grčke..

RepublikaFoto: Euroleague.net
Krunoslav Simon i Greg Monro u duelu

Panatinaikos je u dva navrata u trećoj četvrtini imao po 11 poena viška. Međutim, serijom 13-2 Barselona je preokrenula i povela u četvrtoj četvrtini 70:69.

Od tada je samo dizala razliku, a briljirao je Nikola Mirotić, koji je bio i najefikasniji sa 20 poena uz devet skokova, a odlično su ga pratili Kori Higins sa 17 i Malkolm Dilejni sa 15 uz šest asistencija. 

Na drugoj strani Jorgos Papajanis imao je učinak od 14 poena i osam skokova, dok je Džimer Fridet postigao poen manje. Nik Kalates je imao dabl dabl od 10 poena i 11 asistencija, ali i sedam skokova.

Ipak, to nije sprečilo ekipu Svetislava Pešića da zabeleži prvu pobedu u Oaki posle pet godina i tako se izjednači sa Realom na drugom mestu sa skorom 19-6. Panatinaikos je šesti sa 14-11.

Anadolu Efes grabi ka prvom mestu. Već je ekipa iz Istanbula obezbedila plasman u TOP 8, a novom pobedom, ovog puta u Minhenu nad Bajernom, na dobrom putu je da uskoro obezbedi prednost domaćeg terena.

Bajern se dobro držao samo u prvoj četvrtini, u kojoj je bilo 19:17 za goste, ali u drugoj samo osam postignutih poena nemačkog šampiona bila je naznaka ubedljivog poraza.

Kod pobednika, koji je igrao bez Šejna Larkina, Rodrig Boboa bio je najefikasniji sa 16 poena, Kris Singltom zabeležio je dva manje, Krunoslav Simon 11, dok je Vasilije Micić imao učinak od devet poena, osam asistencija, pod dva skoka i ukradene lopte.

Na drugoj strani po 14 poena zabeležili su Vladimir Lučić i Maodo Lo. Anadolu Efes je prvi sa skorom 22-3, dok je Bajern poslednji sa 7-18.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading