Šokantan početak: Šampion Evrope poražen na startu kvalifikacija!

Autor:

Sport

20.02.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Slovenije izgubila je na gostovanju od Mađarske 77:75, u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Aktuelni evropski šampioni odigrali su slabo u poslednjoj četvrtini primivši čak 28 poena i trijumf je otišao Mađarima.

U završnici utakmice veliku ulogu u pobedi imali su Benedek Vardi, Rosko Alen i Zoltan Perl.Tragičar Slovenije bio je Jaka Blažič koji je na tri sekunde do kraja izgubio loptu.

Prepelič je sa dva slobodna bacanja, na 16 sekundi do kraja, doneo prednost ekipi Radovana Trifunovića (74:75). Mahkovič je na pet sekundi do isteka faulirao Perla koji je ubacio oba slobodna i rezultat je bio 76:75.

U narednom napadu Jaka Blažič je izgubio loptu i na sekundu do kraja Silard Benke je namerno promašio drugo bacanje i za sekundu Slovenija nije uspela da dođe do dobre pozicije za šut.

Najefikasniji kod Mađarske bio je Alen sa 16 poena, a po 15 su imali Vojvoda i Perl. Poražene je predvodio Blažič sa 18, dok je naturalizovani Džordan Morgan postigao 16.

U grupi F igraju još Austrija i Ukrajina, a najbolje tri reprezentacije plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading