Šekil otkrio, zbog Kobija napustio Lejkerse!

Autor:

Sport

19.02.2020

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šekil O'Nil bio je gost "Naklheds" podkasta u kom je govorio o svom odnosu sa Kobijem Brajantom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant i Šekil O'Nil

Emisija je snimana dva dana pre pogibije Kobija Brajanta, pa je zbog toga i tema ovog podkasta drugačija.

Šek je počeo priču o neslaganju sa ostalim zvezdama i kako je to izgledalo iz njegovog ugla, pa se prisetio i svog igranja sa Penijem Hardavejem u Orlando Medžiku.

- Orlando je bio Penijev tim, on je hteo da uzme više novca od mene i rekao sam okej nema problema. Platite mu to što traži. Kada smo došli do mog ugovora niko se nije zauzeo za mene i tu sam već krenuo da razmišljam o promeni. Ionako sam čitavo leto proveo u Los Anđelesu i to je bila najbolja odluka u mom životu - rekao je Šekil O'Nil.

Talenat u Los Anđeles Lejkersima je bilo nešto čega nije manjkalo, pošto je Džeri Vest uspeo da skocka fantastičan tim.

- Znate dobro kakav je Los Anđeles, tamo si uvek srećan, uvek se nešto dešava i nije lako da se fokusiraš. Tako sam tražio Fila Džeksona da bude trener kako bismo mogli da odemo korak dalje. Majkl Džordan je samo igrao i to hoću i ja. Kobi je tada postao ubica i bilo je teško da nas neko pobedi.

Čista dominacija Los Anđeles Lejkersa, tri titule u nizu, MVP titule, pohvale na sve strane...

- Sjajan osećaj... Kada smo osvojili prvu titulu bio sam srećan i pomislio sam da je to to, završili smo. I tako sam jednom sa svojim malim sinom gledao ESPN koji nas nije poštovao i sebi sam rekao moramo da osvojimo još jednu titulu. Pa smo upravo to i uradili i onda opet slušamo ESPN koji govori kako su Medžik i Karim najbolji duo, a ne Kobi i ja i onda smo morali da osvojimo i treću titulu. Pa smo kreirali sjajan tim i onda smo izgubili od Detroita...

A onda je Šek otišao na Floridu i sa Majami Hitom osvojio šampionski prsten 2006. godine.

- Pričali smo o tome da ja budem trejdovan, rekao sam može, ali u Majami. Prihvatio sam to da su Lejkersi postali Kobijev tim i želeo sam u Majami, to sam uradio jer sam video nešto u Dvejnu Vejdu. Imao sam viziju njega kao igrača koji je neki miks Penija Hardaveja i Kobija Brajanta. Ali Dvejn nije imao pomoć, pa sam išao da budem taj igrač koga će udvajati i stigli su još neki veterani kako bi Majami imao dobar tim. Jurio sam i ja taj četvrti i peti prsten kao Kobi, ali nisam uspeo. Jednostavno se nisam osećao dobro kao igrač koji prosečno ima 8, 9 poena. U Majamiju sam bio taj veliki savetnik Dvejnu Vejdu i rekao sam mu, hej, ovo je tvoj tim jer sam se umorio od tih besmislenih titula. to je tvoj tim, to ništa ne znači. Neću dozvoliti da imamo iste probleme ti i ja kao što sam imao sa Penijem i Kobijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading