Valensija izbacila Karijevu Barsu iz Kupa

Autor:

Sport

13.02.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Valensije napravili su veliko iznenađenje na startu završnog turnira Kupa kralja u Malagi, pošto su eliminisali Barselonu rezultatom 82:78.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Velika pobeda Valensije

"Slepi miševi" su do trijumfa došli posle niza preokreta i pošto su na vreme došli do ključne prednosti, a izabranici Svetislava Pešića su kasno uspeli da se vrate u igru.

Katalonski klub je bio nešto bolji na početku utakmice, ali je uspeo da stigne samo do plus osam. Usledilo je buđenje Valensije, koja je u jednom trenutku u drugom periodu imala i 14 poena prednosti, ali se Barselona potpuno vratila u igru samo nekoliko minuta kasnije.

Posle velikog odmora usledilo je smenjivanje u vođstvu, da bi Valensija posle vođstva rivala 52:50 napravila seriju 14:0. Od tada je Barselona pretila, na minus dva je prišla u samom finišu, ali više od toga nije mogla.

Najbolji u trijumfu "slepih miševa" bio je Majk Tobi sa 16 poena i pet skokova, dok je Bojan Dubljević dodao 13 poena i šest skokova. Srpski košarkaš Vanja Marinković nije ulazio u igru.

U timu Barselone se istakao Nikola Mirotić sa 25 poena i osam skokova, dok je Viktor Klaver utakmicu završio sa 15 poena. Hrvatski košarkaš Ante Tomić upisao je šest poena.

Valensija će se u polufinalu Kupa kralja sastati sa pobednikom utakmice u kojoj se sastaju Real i Bilbao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading