Zvezda opet na korak od preokreta, Himki ipak bio manje loš i odneo pobedu!

Autor:

Sport

07.02.2020

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Himkija pobedili su Crvenu zvezdu na svom terenu 78:72.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Novi meč ova dva rivala

Crvena zvezda je sjajno počela ovaj meč serijom 5:0 i vodila je u uvodnih nekoliko minuta. Ulaskom niže petorke Himkija sa Jerebkom na petici Zvezda se nije snašla, pa je Himki preokrenuo i poveo. Posle jako loše igre Zvezde Himki je vodio 28:18 na kraju prvog dela igre.

U drugoj četvrtini Zvezda 4 minuta nije dala koš i Himki je uspeo da ode na veliku razliku. No ni Rusi nisu blistali pa su trojke Kevina Pantera vratile Zvezdu u igru. Na kraju je Himki na poluvremenu vodio 12 razlike, što je i dobar rezultat kada se vidi kako su crveno-beli igrali.

Sjajno je opet Zvezda počela i posle nekolikon spektakularnih poena kapitena Lazića stigla na samo četiri poena zaostatka, no umor je učinio svoje. Pao je tim Dragana Šakote, doživeo napadačko pomračenje i opet se odlepio Himki, te je na kraju treče četvrtine domačin vodio 64:51.

U poslednjoj četvrtini smo uglavnom gledali igru poen za poen, u jako sporom ritmu i bez energije, ali je Zvezda u finišu uspela da se približi na -7. Kevin Panter je fauliran na šutu za tri, pogodio je, vratio Zvezdu na -4 ali to nije bilo dovoljno i na kraju je Himki pobedio. 

Kod Zvezde najefikasniji bio je Kevin Panter sa 20 poena, dok je kod Himkija Šved imao 22, a Jerebko 19. 

IV ČETVRTINA:

10. minut: Uskočio je Panter i pogodio za 2 i sada je 76:69! Promašuje trojku Tima, a Kevin Panter je fauliran na šutu za tri! 

Pogađa Panter tri bacanja! Ipak to je to i Himki je na kraju pobedio 78:72. 

9. minut: Promašaj Pantera, ali Jagodić uzima loptu i asistira Gistu za zakucavanje. Promašuje trojku Tima i dva slobodna bacanja za Dobrića, 

Siguran je bio Dobrić oba puta za 76:67. Krade loptu Zvezda! 

8. minut: Panter promašuje i deluje da Zvezda nema šansu da se vrati u ovaj meč. Promašaj Šveda sa druge strane. Jagodić ne pogađa i lopta je kod Jerebka. Potom faul nad Švedom. 

7. minut: Faul Davidovca nad Bukerom pod košem. Pogađa Jerebko uz prekršaj Dobrića, Posle promašaja ostaje 73:61. Dobrić daje poene - 73:63. 

Šved lako prolazi i daje poene za +12.

6. minut: Prekršaj Jovića nad Panterom. Tajmaut. Izgubljena lopta Perperoglua, a onda promašaj na drugoj strani. Pogodio je Panter uz faul! Promašaj, sada je 71:61. 

Tima promašuje trojku, revanšira mu se Panter. 

5. minut: Buker hvata Jerebkov promašaj i prekršaj Gista. Promašuje trojku Vjalcev, ali i Dženkins promašuje trojku. Potom promašaj Jovića. 

4. minut: Loš put Pantera, a Šved pogađa trojku preko ruke Davidovca - 71:59. Faul nad Gistom. Šokantan pokušaj Gista. 

3. minut: Perperoglu ubacuje loptu u koš, a onda Zajcev promašuje trojku. Loš napad Zvezde, potom Šved ne dobacuje trojku do koša!

2. minut: Fintira Šved i gubi loptu, a potom Himki prekida kontru faulom. Opet poeni Gista i 66:57. Prolazi Zajcev za 68:57. 

1. minut: Počinjemo sa dva pogođena slobodna bacanja Džejmsa Gista - 64:53. Opet Jerebko lako daje poene za 66:53. No onda laki poeni i za Davidovca - 66:55.

III ČETVRTINA:

10. minut: Šved za Jerebka i sada je 62.47. Panter prebacuje Zajceva - 62:49. Jerebko opet probija reket za 64:49. 

Perperoglu promašuje potom faul nad Štimcem.Pogodio je dva bacanja za 64:51. Promašuje i Šved. 

9. minut: Promašaj Jerebka za tri, a onda opet promašaj Brauna i prekršaj Štimca. Tajmaut Zvezde. Daje jedno bacanje za 60:46. Faul nad Štrimcem i dva slobodna bacanja. Daje jedno bacanje za 60:47. 

8. minut: Jerebko opet daje poene posle pika, +10 za Himki. Faul Kuridže u bloku. Tima daje trojku za 59:46. 

Još jedan veliki promašaj Zvezde za tri. 

7. minut: Gube loptu igrači Zvezde posle neshvatljivo lošeg napada. Faul Jagodić-Kuridže nad Jerebkom. Opet faul. Krade loptu Davidovac. Dva promašaja Lorenca Brauna.

6. minut: Daje preko Odža trojku Šved za 54:46. Loš napad Zvezde i tri sekunde u reketu. Faul nad Švedom. Izgubljena lopta Himkija. 

5. minut: Neverovatan pogodak Lazića za 51:44. Promašaj igrača Himkija i onda Lazić postiže dva poena za 51:46. 

4. minut: Nesportska za Timu! Pogađa jedno bacanje Lazić za 51:42. Težak šut Brauna izlazi iz koša. Ne pogađa Šved za tri! Promašaj Dženkinsa, ali lopta ostaje Zvezdina. 

Prekršaj nad Lazićem kojim Himki izlazi iz bonusa. 

Foto: Euroleague.net

3. minut: Jagodić-Kuridža je fauliran u kontri. Pogađa oba bacanja krilni centar Zvezde. Promašaj Bukera, potom trojka Brauna za 51:41 i tajmaut Himkiija.

2. minut: Protrčavanje Lazića i promašeni polaganje. Šved daje trojku za 51:36. Faul Jovića nad Dženkinsom. Upravo Dženkins promašuje trojku. 

1. minut: Promašaj Šveda, a onda ističe napad Himkiju. Lazić šutira i lopta se zaglavljuje u obruču. Buker osvaja loptu za svoj tim. Jović promašuje, onda Braun gubi loptu, ali je Jović šalje u aut. 

II ČETVRTINA: 

10. minut: Faul Štimca nad Švedom. Daje ruski plej oba bacanja - 45:33. Opet trojka Pantera - 45:36. No i Buker vraća trojku. 

U poslednjem napadu Zvezda ne postiže poene i vodi Himki 48:36.

9. minut: Promašaj Segeja Monije, a onda faul nad Jagodić-Kuridži. Štimac daje dva poena uz faul. No prvo bacanje daje Šved zbog tehničke za Dragana Šakotu. Daje dodatno bacanje i Štimac i sada je 43:30. 

Promašaj Jerebka hvata Štimac, a onda trojka Pantera preko Bukera - 43:33. 

8. minut:Izgubljena lopta Kevina Pantera. A onda Monija pravi korake. Potom faul Himkija. Faul u napadu Jagodić-Kuridže.

7. minut: Jonas Jerebko daje trojku, a Panter daje dvojku i sada je 39:24. Promašuje trojku Šved, a daje je Davidovac - 39:27. No Sergej Monija vraća trojku.

6. minut: Zakucavanje Bukera za 36:20. Posle još jednog lošeg napada Zvezde Štimac daje dva poena pod košem za 36:20. 

Foto: Euroleague.net

5. minut: Promašaj Zajceva za dva, a onda Štimac posle cirkusa pod košem Himkija daje poene za 32:20. Faul nad Švedom u prodoru. Pogađa oba bacanja za 34:20. Štimac promašuje trojku. 

4. minut: Tima promašuje u kontri, ali onda Perperoglu baca loptu u aut. Televizijski tajmaut. Promašaj Bukera, a onda faul u napadu Štimca. 

3. minut: Faul Jagodića-Kuridže. Promašaj Time za tri, Dva promašaja Pantera u jednom napadu, ali Tima nastavlja da promašuje. 

Promašaj Jagodić-Kuriže za dva, ali prekršaj nad Štimcem. 

2. minut: Tima promašuje trojku, potom promašuje i Perperoglu. Prekršaj Dženkinsa na Joviću za tri slobodna bacanja. Tri puta precizan Jović. Još jedna izugubljena lopta Zvezde, ali Buker ne daje poene. 

1. minut: Jović promašuje za dva, a onda Štimac gubi loptu u napadu. Potom faul nad Jovićem i dva bacanja za njega. Jedno bacanje daje Jović za 29:18. Ukradena lopta Dženkinsu. 

I ČETVRTINA: 

10. minut: Panter daje trojku za 24:18. Prikucava Buker Jerebkov promašaj za 26:18. Gist gubi loptu, a Vjalcev daje poene za 28:18. 

9. minut: Promašuje za 2 Perperoglu, Mrtva lopta pod košem Zvezde. Vjalcev pogađa u poslednjim momentima. Tajmaut Šakote pri vođstvu Himkija 24:15.

8. minut: Faul Lazića na Švedu. Vjalcev ima dva bacanja posle faula Pantera. Pogađa jedno bacanje. Gubi loptu Gist, ali i Himki gubi loptu. Izlazi lopta iz obruča Braunu. 

7. minut: Prazan reket, opet Jerebko daje poene za 17:12. Daje trojku Simanić za 17:15. Šved vraća trojku za 20:15. Promašaj Gista sa poludistance.

6. minut: Prazan reket i Jerebko zakucava 13:12. Gubi Zvezda loptu, a onda Monija promašuje trojku, ali i Simanić gubi loptu. Jerebko je ostao sam pod košem i Himki vodi 15:12. Gist poklanja loptu protivniku. 

5. minut: Simanić gubi loptu, a Šved promašuje, potom Lorenco Braun napada koš i fauliran je. Potom trojka Brauna - 12:11. 

4. minut: Gubi još jednu loptu Odžo, ali je onda i krade Švedu! Ali up za Dobrića i sada je 9:6. Faul Lazića na Bukeru. Dva poena sa bacanja, a onda trojka Time za 11:9 vođstvo Himkija. 

3. minut: Promašaj Šveda za 2, ali potom greška u koracima Odža, Prolazi u piku Buker za lake poene 7:4. Gubi loptu Braun i Zajcev zakucava, povratak Himkija 7:6.

2. minut: Dobrić u kontri daje poene uz prekršaj! Daje dodatno slobodno bacanje 5:0. Faul Lazića na Bukeru ispod koša. Buker postiže dva poena za 5:2. 

Kakav pas Dobrića za Odža i vodi Zvezda 7:2.

1. minut: Neočekivana startna petorka Zvezde: Braun, Lazić, Dobrić, Simanić, Odžo. 

Lazić je pobegao Švedu i Zvezda vodi 2:0. Potom Monija gubi loptu. No i Simanić gubi loptu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading